Sport

Nederland bezig met uitlevering van gearresteerde Quincy Promes

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland bezig met uitlevering van gearresteerde Quincy Promes

De kans dat Quincy Promes daadwerkelijk zijn straf in Nederland moet uitzitten wordt steeds groter. Het Openbaar Ministerie (OM) is namelijk in gesprek met de Verenigde Arabische Emiraten om de gearresteerde voetballer uit te leveren.

Quincy Promes gearresteerd

Promes werd gisteren gearresteerd op het vliegveld van Dubai. Hoewel er nog veel onduidelijk is over de exacte reden van de aanhouding, komt er steeds meer informatie naar buiten. Volgens een woordvoerder van het OM had de arrestatie te maken met "een lokale overtreding", schrijft de NOS. Daarnaast melden Russische media dat het gaat om een verkeersongeval. Promes zou daarna de locatie van het incident zijn ontvlucht.

De NOS heeft navraag gedaan bij de advocaat van Quincy Promes, maar die weigerde op de ontwikkelingen te reageren.

Veroordeling en uitleveringsverdrag

Promes werd onlangs veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. De voetballer kon de afgelopen tijd echter 'zonder zorgen' blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen moet hij namelijk pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien er geen uitleveringsverdrag is met Rusland en Promes daar niet gearresteerd kan worden.

Met de Verenigde Arabische Emiraten heeft Nederland sinds 2021 wél een uitleveringsverdrag. Daarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie