Up 2 Date

Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar cel voor drugssmokkel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar cel voor drugssmokkel

De rechtbank in Amsterdam heeft een forse gevangenisstraf opgelegd aan voetballer Quincy Promes. De 32-jarige speler van Spartak Moskou werd verdacht van de smokkel van twee cocaïnetransporten. De rechter heeft bewezen geacht dat Promes zich schuldig heeft gemaakt aan deze feiten en legt hem dan ook een gevangenisstraf op van zes jaar.

Cocaïnesmokkel

De naam van Quincy Promes kwam naar voren in een grootschalige drugszaak. Uit gekraakte PGP-gesprekken bleek volgens justitie dat de speler van het Nederlands Elftal een leidinggevende en financierende rol had bij de invoer van 650 en 712 kilo cocaïne in januari 2020. Deze partijen kwamen via de haven van Antwerpen binnen. Op dat moment speelde de toen 28-jarige Promes bij Ajax. De drugs, afkomstig uit Brazilië, zaten verstopt in zakken zeezout. Eén van de partijen werd uiteindelijk onderschept door de politie.

Uitspraak

De opgelegde celstraf is lager uitgevallen dan de eis van het Openbaar Ministerie. Eerder eiste het OM een celstraf van negen jaar voor de vermeende betrokkenheid van Promes bij het smokkelen van drugs. Uiteindelijk besloot de rechtbank hem te veroordelen tot een celstraf van zes jaar. Medeverdachte Marylio V. is ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. In tegenstelling tot Promes heeft hij al negen maanden in voorarrest vastgezeten.

Eerdere veroordeling

Promes werd vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. Promes is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Op papier heeft de voetballer een celstraf van in totaal zeven en een half jaar gekregen. Naar alle verwachting zal Promes ook in beroep tegen de vandaag uitgesproken straf van zes jaar.

Niet aanwezig

Promes was zoals altijd niet aanwezig bij de zitting. Op dit moment zit de voetballer in Rusland. Aanwezigheid bij zijn eigen rechtszaak zou betekenen dat hij zijn gevangenisstraf direct uit moet zitten. De profvoetballer staat internationaal gesignaleerd en kan zich daarom in weinig landen begeven. Eerder ging hij om die reden niet mee met zijn club Spartak Moskou naar een trainingskamp in Dubai.

Promes heeft alle aantijgingen aan zijn adres tot nu toe ontkend.

Ster advertentie
Ster advertentie