Up 2 Date

Quincy Promes veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf voor neersteken neef

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf voor neersteken neef

Quincy Promes krijgt anderhalf jaar gevangenisstraf voor het neersteken van zijn neef na een ruzie op een familiefeest in 2020. Het Openbaar Ministerie had eigenlijk twee jaar cel geëist tegen de 31-jarige voetballer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rusland

De voormalig Ajax-speler was niet aanwezig bij de uitspraak. Op dit moment is hij namelijk in Rusland, waar hij sinds 2021 bij Spartak Moskou speelt.

Schuldig

Volgens de rechtbank in Amsterdam heeft Promes zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling. Het OM had de voetballer in eerste instantie ook aangeklaagd voor poging tot moord of doodslag, maar dit kon volgens het OM niet worden bewezen.

Naast getuigenverklaringen vormden WhatsAppgesprekken en tapgesprekken het bewijs voor de steekpartij. Zo zei Promes onder meer dat zijn neef geluk had dat hij geen vuurwapen bij zich had. Ook beweerde hij eigenlijk niet op zijn knie te mikken.

Drugshandel

De politie had toegang tot de appjes en telefoongesprekken van Promes vanwege een hele andere zaak die momenteel nog loopt tegen de voetballer. Hij wordt namelijk ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Volgens het OM had de speler van Spartak Moskou een sturende rol bij de smokkel van ruim 1300 kilo cocaïne in 2020. Zelf ontkent hij dit.

Uit berichten die de politie onder ogen heeft gehad, zou blijken dat Promes instructies heeft gegeven aan mensen die de cocaïne uit de containers moesten halen. Zo zou hij "Jongens, kom op aan het werk. Houd ons op de hoogte" hebben gezegd. De voetballer kwam er later achter dat een partij in beslag was genomen door de Belgische douane, waarna hij tegen een medeverdachte zou hebben gezegd: "Mijn vorige bevalling was half mislukt. Ze kwamen in twee bakken, eentje is gevallen en eentje is geklemd. En dus mijn hele winst was door de helft."

Ster advertentie
Ster advertentie