Up 2 Date

Quincy Promes vervolgd voor cocaïnesmokkel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes vervolgd voor cocaïnesmokkel

Voetballer Quincy Promes wordt vervolgd voor het binnensmokkelen van twee grote partijen cocaïne, die samen honderden kilo's wegen. De drugs werden in januari 2020 ontdekt en tegengehouden in de haven van Antwerpen.

Vervolgen

Quincy Promes, voormalig Ajax-speler en nu voetballer bij Spartak Moskou in Rusland, werd al langer verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Nu heeft het Openbaar Ministerie besloten hem officieel te vervolgen voor het meewerken aan de invoer van twee partijen cocaïne. De advocaat van Quincy Promes, Robert Malewicz, wil momenteel nog geen commentaar geven op de nieuwe beschuldiging laat hij aan het Parool weten. ''Aanstaande maandag tijdens de zitting zal ik commentaar geven'', aldus Malewicz.

Steekpartij

Op 3 maart stond Quincy Promes terecht in Amsterdam vanwege het neersteken van zijn neef Esajas. De diefstal van een ketting van hun tante zou de aanleiding zijn geweest. De steekpartij vond plaats in juli 2020 na een feest in een loods in Abcoude. Het Openbaar Ministerie eiste twee jaar cel tegen Promes. Promes was niet aanwezig in de rechtszaal en bleef in Rusland uit angst gearresteerd te worden. Hij is nu dus ook verdachte in een drugszaak. In die zaak werd hij afgeluisterd, wat de steekpartij aan het licht bracht. Deze steekpartij lijkt geen direct verband te hebben met de drugszaak.

Heropenen

Justitie kon niet bewijzen dat Quincy Promes schuldig was aan poging tot moord of poging tot doodslag. In plaats daarvan werd het beschouwd als 'zware mishandeling'. Hoewel Promes tijdens en na het incident riep dat hij zijn neef wilde doden, bleek uit zijn handelingen onvoldoende dat hij dat werkelijk wilde. In maart besloot de rechtbank het onderzoek in deze zaak te heropenen, omdat het steekincident aan het licht kwam tijdens het afluisteren van Promes in het drugsonderzoek. De advocaat van Promes heeft twijfels of die gesprekken wel gebruikt mogen worden in deze zaak.

Op maandag wordt de rechtszaak met betrekking tot de steekpartij voortgezet in de rechtbank van Amsterdam. Hierna volgt een voorlopige zitting in de cocaïnezaak. Promes zit momenteel in Rusland en het is de vraag of hij maandag ook aanwezig zal zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie