Sport

Quincy Promes zit vast in Dubai en kan niet terugvliegen naar Rusland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes zit vast in Dubai en kan niet terugvliegen naar Rusland

Quincy Promes zit momenteel vast op het politiebureau van de luchthaven in Dubai. De profvoetballer zou afgelopen donderdagmiddag samen met zijn ploeggenoten van Spartak Moskou terugvliegen naar Sint-Petersburg, maar werd tegengehouden bij de grenscontrole, zo melden Russische media.

Nog steeds op politiebureau

Naar verluidt zou Promes donderdagavond terugvliegen naar Rusland, maar tot op heden zit hij nog steeds vast. Het is nog altijd onduidelijk waarom de 32-jarige aanvaller vastzit. Waar Russische media eerder meldden dat Promes in ieder geval niet is geweigerd vanwege zijn veroordelingen in Nederland, wordt er nu vermoed dat dit wel het geval is. Een woordvoerder van het OM in Nederland liet na navraag van De Telegraaf weten niet bekend te zijn met de arrestatie van Promes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trainingskamp

Promes werkte de afgelopen weken een trainingskamp af met Spartak Moskou in Dubai ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club vloog donderdagochtend terug naar Rusland vanwege het aankomende duel tegen Zenit Sint-Petersburg. Het is vooralsnog onduidelijk of Promes aanstaande zaterdag deel kan nemen aan die wedstrijd.

Veroordeling

Promes werd tijdens het trainingskamp veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd. Deze veroordelingen kan hij pas uitzitten als hij terugkeert naar Nederland. Echter, Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Rusland, waardoor hij daar niet opgepakt kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie