Up 2 Date

OM legt beslag op negen panden van Quincy Promes

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM legt beslag op negen panden van Quincy Promes

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beslag gelegd op negen panden van Quincy Promes. Het OM wil daarmee voorkomen dat de veroordeelde profvoetballer de huizen verkoopt en al het geld wegsluist naar het buitenland voordat justitie met een ontnemingsvordering kan komen.

Bewoners mogen blijven

Op de negen woningen van Quincy Promes, die miljoenen waard zijn, werd in januari al beslag gelegd. Dat werd bevestigd door een woordvoerder van het OM nadat De Telegraaf dit nieuws eerder vandaag naar buiten bracht. De bewoners van de huizen mogen er wel blijven wonen ondanks de beslaglegging. Volgens De Telegraaf staan de panden in Almere, Abcoude, Utrecht en Amsterdam, maar dat wil het OM niet bevestigen.

Zes jaar cel

Afgelopen woensdag werd Promes veroordeeld tot zes jaar cel wegens drugshandel. De 32-jarige aanvaller werd schuldig bevonden aan de smokkel van twee cocaïnetransporten in januari 2020. De opgelegde straf viel lager uit dan de eis van negen jaar van het OM. Medeverdachte Marylio V. is eveneens veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. In tegenstelling tot Promes heeft hij al negen maanden in voorarrest vastgezeten.

Arrestatiebevel

Promes woont momenteel in Rusland waar hij voetbalt bij de club Spartak Moskou. Ondanks dat er een arrestatiebevel is uitgevaardigd, weigert Rusland hem uit te leveren. De voormalige Ajacied staat internationaal gesignaleerd in politiesystemen en loopt in elk land buiten Rusland het risico om gearresteerd en uitgeleverd te worden aan Nederland. Eerder ging hij om die reden niet mee met Spartak Moskou naar een trainingskamp in Dubai.

Ster advertentie
Ster advertentie