FunX Amsterdam

Elektrische step veroorzaakt brand in Amsterdams appartementencomplex

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Elektrische step veroorzaakt brand in Amsterdams appartementencomplex

In een appartementencomplex gelegen aan de Dr. H. Colijnstraat in de wijk Geuzenveld in Amsterdam heeft vannacht een verwoestende brand plaatsgevonden. De brandweer heeft alle bewoners in veiligheid kunnen brengen. Zeven bewoners zijn ter plaatse nagekeken door ambulancemedewerkers. Een kat heeft de brand helaas niet overleefd.

Elektrische step

Volgens de brandweer zou een elektrische step, die aan het opladen was in de hal van een woning, mogelijk de oorzaak kunnen zijn van de brand. Dit wordt echter nog verder onderzocht. In een uitzending van NH Radio waarschuwde de woordvoerder dat incidenten met elektrische fietsen of steps vaker voorkomen en benadrukte hij het belang van veilig opladen en gebruik van dergelijke apparaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reddingsactie

Waarschijnlijk vatte de accu van elektrische step rond 03.20 uur vannacht vlam. Binnen mum van tijd woede er al een grote brand door de woning en andere delen van het appartementencomplex. De brandweer wist het gezin van het appartement waar de brand was begonnen van het balkon te redden. Andere bewoners wisten zelf naar buiten te komen.

Een woordvoerder van de brandweer vertelde aan NH Nieuws dat het hele gezin flink geschrokken is, maar dat ze geen ernstige verwondingen hebben opgelopen. Ze zijn samen met andere bewoners van het complex nagekeken in de ambulance en maken het naar omstandigheden goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onbewoonbaar

Het appartement waar de brand is ontstaan, is momenteel onbewoonbaar. De schade veroorzaakt door het vuur, de rook en het bluswater is aanzienlijk. Ook drie andere woningen in het complex zijn tijdelijk onbewoonbaar vanwege rookschade. De getroffen bewoners zijn opgevangen in een hotel, waar ze voorlopig zullen verblijven. In totaal zijn twintig tot dertig mensen geëvacueerd uit omliggende appartementen. Sommigen konden direct terugkeren nadat het vuur was gedoofd, terwijl anderen moeten wachten totdat de schade is geïnventariseerd.

Ster advertentie
Ster advertentie