FunX Amsterdam

Mike Tyson opent eigen coffeeshop in Amsterdam

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson opent eigen coffeeshop in Amsterdam

Het lijkt erop dat de welbekende Mike Tyson behoefte had aan een nieuw avontuur. De oud-bokser heeft namelijk een eigen coffeeshop geopend in de Spuistraat in Amsterdam. De 56-jarige Tyson beschrijft deze stap als een droom die uitkomt.

Wietboerderij

Voor Tyson is het dan ook geen gekke stap om een eigen shop te beginnen in Amsterdam. De oud-bokser is zelf namelijk niet vies van een jointje en heeft ook al een aantal jaar een eigen wietboerderij in Californië City. In deze staat mag sinds 1998 marihuana worden gebruikt voor medische doeleinden. Sinds 2018 is het middel ook toegelaten voor recreatief gebruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coffeeshop Tyson 2.0

De bokser vond het nu tijd worden om zijn liefde voor zijn favoriete producten met de rest van de wereld te delen; en waar kan je dan beter beginnen dan in Amsterdam? In Nederland is het namelijk al sinds 1976 legaal om een kleine hoeveelheid wiet in bezit te hebben.

In zijn nieuwe eigen shop genaamd Coffeeshop Tyson 2.0 kun je genieten van de persoonlijke favorieten van de oud-bokser. "Ik heb ze zelf allemaal uitgeprobeerd en getest en ik kan niet wachten om enkele van mijn meest geliefde producten met Europa te delen", zo vertelt hij in het persbericht.

Slijtage

Tyson gebruikt naar eigen zeggen al jaren marihuana vanwege slijtage. "Ik heb meer dan 20 jaar op het hoogste niveau partijen gebokst. Om de zenuwen te kalmeren en de pijn van onder meer twee operaties weg te nemen, ben ik dit gaan gebruiken", legde hij daar eerder al over uit aan het Muscle and Health tijdschrift.

Iron Mike

Tyson was tussen 1987 en 1990 beter bekend als Iron Mike: de ongeslagen wereldkampioen in het zwaargewicht. Buiten de ring was hij na zijn bokscarrière meerdere keren te zien in televisieseries. Zo had hij een rolletje in onder andere The Hangover, How I Met Your Mother en Rocky Balboa.

Eind jaren 80 had Tyson zelfs zijn eigen videogame, genaamd Mike Tyson's Punch-Out!! Het oud-zwaargewicht was in deze game zelf de eindbaas in het laatste level.

Ster advertentie
Ster advertentie