STER Advertentie
STER Advertentie

"Identiteitsfraude is bijna een ziekte"

Donderdag 10 april 2014 - 12:30 uur

|

Door:

Kavita

Het gebeurt heel vaak, mensen die zich online anders voor doen dan in de werkelijkheid. Soms kan het geinig zijn, maar identiteitsfraude is hele andere koek. In Sound of the City sprak Natasja daarover met identiteitsfraude-expert Job Vos. "Je voordoen als iemand anders, zoals een andere profielfoto gebruiken, is niet strafbaar. Op het moment dat je er gebruik van wil gaan maken, dat kan echt niet."

Je verschuilen achter internet schijnt veel vrijheid met zich mee te brengen. "Mensen die online zijn, denken van ik kan veel meer." Maar het heeft natuurlijk een keerzijde als je bijvoorbeeld een keer wil afspreken, zoals het MTV programma Catfish heel goed laat zien.

Twee slachtoffers
"Je ziet ook wel voorkomen dat er bij zo'n identiteitsfraude soms twee slachtoffers zijn. Degene die erin getrapt is, maar ook degene die het doet. Soms voelt iemand zich zo ongelukkig dat diegene eigenlijk maar één andere oplossing zag. Ik doe me voor als iemand anders. Het is bijna een ziekte om dat te willen gaan doen."

Dit is niet oke
Ben je het slachtoffer van een Catfish of heb je op een andere manier te maken met online identiteitsfraude? Bij www.meldknop.nl kan je terecht met jouw verhaal en vragen.Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Kanye's nieuwe Yeezy's zijn gelekt en heel Twitter noemt ze Crocs

  • Twee kinderen omgekomen bij logeerpartijtje in Brabant

  • Fabrizio van Temptation vertelt eindelijk over vreemdgaan met verleidster Julia

  • Politie voorkomt verstoppertje voor 3000 mensen in IKEA

  • 6 Nederlandse urban tracks die je vroeger keihard meeblèrde

  • 'Rokend kind' gaat viraal: blijkt 36-jarige man