FunX Amsterdam
Ratten en duiven op je bord
- News
- Ratten en duiven op je bord
Ratten van de lucht zijn het: duiven. En dat dan op je bord. Onlangs toverde restaurant Tot Moes deze echte damduiven, muskusratten en ganzenhalzen om tot goed gekruide hapjes. Dit Plaagdierenpaasdiner, zoals het mooi werd genoemd, is volgens chefkok Vijay Boodt echt heerlijk. Hij vertelde er meer over in Sound of the City.
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
Ster advertentie
Ster advertentie
Lees ook
FunX Amsterdam
16-jarige jongen opgepakt voor explosies in Amsterdam vanwege gestolen kledingstukFunX Amsterdam
Tienduizend kinderschoenen neergezet op de Dam voor kinderslachtoffers in GazaFunX Amsterdam
TikTokker Luca (21) over zijn Amsterdamse identiteit: "We zijn echt trotse stadsmensen"FunX Amsterdam
Amsterdamse scholieren op straat beroofd van hun geld met betaalverzoek