FunX Amsterdam

Amsterdamse scholieren op straat beroofd van hun geld met betaalverzoek

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse scholieren op straat beroofd van hun geld met betaalverzoek

In de afgelopen maanden zijn er in Amsterdam meerdere scholieren beroofd rondom hun school. De daders reden de scholieren klem en dwongen hen vervolgens om geld over te maken via een betaalverzoek. Daarnaast moesten de scholieren ook hun jassen, schoenen en hun koptelefoons afstaan. De politie heeft tot nu toe vijf verdachten weten aan te houden.

Straatroven

De straatroven werden voornamelijk gepleegd rondom middelbare scholen in Amsterdam-Zuid. De daders reden de scholieren klem met een scooter of een fatbike. Vervolgens werden de slachtoffers gedwongen om op hun telefoon het saldo van hun bankrekening te laten zien. De verdachten stuurden de slachtoffers een betaalverzoek mits ze genoeg geld hadden.

Een scholier vertelt tegen de Amsterdamse zender AT5 twee keer te zijn overvallen: "Het is vervelend. Ze zeiden 'laat je telefoon zien'. We lieten onze telefoon zien en toen liepen ze weg."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangifte

De politie heeft het idee dat er slachtoffers zijn die nog geen aangifte hebben gedaan. Daarom roept de politie op om dit alsnog te doen. Op Instagram geven agenten tips om te voorkomen dat meer jongeren slachtoffer worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanhoudingen

Vorige week zijn er vijf verdachten aangehouden waarvan er drie minderjarig zijn. Onder de verdachten zijn er drie ‘geldezels’. Dat zijn mensen die hun bankrekeningnummer en pincode beschikbaar stellen voor criminelen.

Ster advertentie
Ster advertentie