FunX Amsterdam

Vier minderjarigen uit Amsterdamse drillrapscene opgepakt na wraakactie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vier minderjarigen uit Amsterdamse drillrapscene opgepakt na wraakactie

Er zijn begin deze maand vier minderjarige jongens opgepakt. De groep heeft mogelijk te maken met een ruzie tussen rivaliserende groepen in de Amsterdamse drillrapscene. De politie heeft deze aanhouding nu pas bekendgemaakt.

Verdachten

De verdachten zijn een jongen van 16 en twee jongens van 17 uit Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Almere. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd aan AT5.

Steekpartij Albert Heijn

Ze zijn opgepakt naar aanleiding van een steekpartij in Almere Muziekwijk op 4 januari. De politie vermoedt dat het om een wraakactie gaat voor een steekpartij in een filiaal van Albert Heijn in Amsterdam. Twee mannen, onder wie iemand die in de winkel werkte, staken een collega neer. De 18-jarige vakkenvuller raakte ernstig gewond.

Jay-Ronne Grootfaam

Later bleek dat de verdachte medewerker van Albert Heijn de jongere broer is van de 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam. Jay-Ronne Grootfaam kwam op 3 september 2018 om het leven bij een steekpartij. Zijn jongere broertje is zelf ook slachtoffer geweest van een steekpartij. Hij werd op straat aangevallen door een aantal jongeren en liep daarbij een klaplong en verschillende steekwonden op.

Huisadres doorzocht

Nadat de vier minderjarigen zijn gearresteerd werd hun huisadres doorzocht. De politie vond onder andere twee omgebouwde en doorgeladen alarmpistolen inclusief munitie, een keukenmes onder een matras, een machete onder een bed en documenten met logo's van verschillende drillrapgroepen. De jongens blijven zeker nog 60 dagen vastzitten.

Ster advertentie
Ster advertentie