STER Advertentie
STER Advertentie

De bierfiets wordt nu écht verboden in het centrum van Amsterdam

De bierfiets wordt nu écht verboden in het centrum van Amsterdam
ANP XTRA

Dinsdag 31 oktober 2017 - 18:05 uur

Het is de grootste ergernis in de hoofdstad: bierfietsen. Tijdens het shoppen kan je zomaar omver worden gereden door een groep dronken toeristen op zo'n rijdende bar. Maar binnenkort hoef je gelukkig niet meer over je schouder te kijken. De bierfiets wordt namelijk verboden in het centrum van Amsterdam. 

gevaarlijk

Het is natuurlijk een beetje een rare situatie. Als je teveel drinkt, mag je niet meer fietsen op je gewone fiets. Doe je dat wel, dan kan je zelfs je rijbewijs kwijtraken. Maar op een bierfiets mag je gewoon drinken! Daardoor maken bierfietsers veel lawaai en gaan ze vaak wildplassen. Bijvoorbeeld tegen jouw voordeur. Oud-burgemeester Van der Laan vertelde aan de rechtbank dat de fiets ook voor veel verkeerschaos zorgt. De mensen op de bierfiets kunnen niet snel genoeg trappen, want ja dat gaat lastig met een biertje op. Hierdoor ontstaan er grote files in het centrum. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

financiële problemen

De rechtbank oordeelde vandaag dat de bierfiets niet meer in het centrum mag komen. Veel verhuurders van deze fietsen waren daar natuurlijk niet blij mij, want hun zaken zitten in het centrum. Door het verbod zullen zij minder klanten krijgen en dus ook minder geld ontvangen. Maar de rechtbank gaaf geen f*ck: "Hoewel het begrijpelijk is dat het verbod grote financiële consequenties heeft voor de exploitanten, ziet de rechtbank hierin geen reden om het verbod niet in te kunnen stellen."

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Fabrizio van Temptation vertelt eindelijk over vreemdgaan met verleidster Julia

  • Kanye's nieuwe Yeezy's zijn gelekt en heel Twitter noemt ze Crocs

  • 6 Nederlandse urban tracks die je vroeger keihard meeblèrde

  • 'Rokend kind' gaat viraal: blijkt 36-jarige man

  • Vrouw die Neymar beschuldigde van seksueel misbruik wordt aangeklaagd

  • Studenten geven tas vol kleren en sneakers aan gepeste klasgenoot