FunX Amsterdam

Dionysa Elbers is Miss Black Hair Nederland 2017

  1. Newschevron right
  2. Dionysa Elbers is Miss Black Hair Nederland 2017

De Rotterdamse Dionysa Elbers is uitgeroepen tot Miss Black Hair Nederland 2017. Zij won de derde editie van de missverkiezing en mag zich nu een jaar lang ambassadrice van Black Hair Nederland noemen. Dyantha sprak haar in Jouw Stad.

haar

Dionysa is half Surinaams, kwart Antilliaans en kwart Nederlands. Ze vindt het belangrijk dat er geen taboe ligt op het dragen van je eigen haar. Donkere vrouwen moeten zich niet minder mooi voelen als ze hun eigen haar hebben. Gemak is niet altijd de beste optie volgens haar, want soms beschadig je daarmee je haar.

"We houden allemaal van krullen en kroes, behalve als we het zelf hebben en dat moeten we echt doorbreken."

ambassadrice

Als ambassadrice voor Black Hair Nederland wil ze meer mogelijkheden gaan creëren voor het uitzoeken van je roots, zoals een DNA-test. Dionysa merkte namelijk dat daar weinig mogelijkheden voor zijn in Nederland. Ze heeft zich daarom ook vrijwillig ingeschreven om mee te helpen het Surinaamse Slavenregister te gaan digitaliseren.

verkiezing

De Miss Black Hair verkiezing staat het gekrulde (kroes) haar van de zwarte vrouw centraal. De missverkiezing richt zich op de schoonheid van de natuurlijke zwarte vrouw en het uitdragen hiervan.

Ster advertentie
Ster advertentie