Naar homepage
FunX Amsterdam

Amsterdammer (21) op stap na negatieve testuitslag, blijkt later tóch besmet te zijn

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amsterdammer (21) op stap na negatieve testuitslag, blijkt later tóch besmet te zijn

Een 21-jarige Amsterdammer is afgelopen weekend uitgegaan, terwijl dat eigenlijk niet mocht. Daar kon de jongen niets aan doen, aangezien hij via Testen voor Toegang onterecht een negatieve testuitslag kreeg toegestuurd. Hij bleek uiteindelijk tóch besmet te zijn met corona.

Quote

Ik heb met iedereen staan knuffelen.

Negatieve uitslag

De jongen deed zijn verhaal tegenover NH Nieuws. Hij vertelde dat hij voor het eerst in anderhalf jaar met zijn vrienden op stap ging. Hoewel hij zich "een beetje verkouden" voelde, liet hij zich toch testen om er zeker van te zijn. De jongen liet zich uiteindelijk testen bij een testlocatie van Testen voor Toegang in Halfweg. Na een uurtje kreeg hij een mailtje met het bericht dat de uitslag negatief was.

Bomvolle kroegen

Samen met zijn vrienden belandde hij zaterdagavond in overvolle kroegen. "Ik kwam superveel mensen tegen, heb veel mensen geknuffeld, ook oudere mensen die ik ken van restaurants", vertelt hij aan NH Nieuws. De avond eindigde in een bomvolle shotjesbar, waarna de jongen uiteindelijk rond 06.00 uur weer thuis was en zijn bed inkroop.

Tóch besmet

Plotseling werd hij om 09.00 wakker gebeld door Covidia, de testaanbieder, met slecht nieuws: zijn test bleek namelijk verkeerd in het systeem te zijn ingevoerd, waardoor de jongen de verkeerde uitslag heeft ontvangen. "Ik moet u helaas mededelen dat u positief bent getest", kreeg hij te horen.

"Ik voel me echt slecht dat ik mensen extra heb opgezocht. En dat ik mensen nu een berichtje moet sturen: ik heb toch wel corona", vertelt de jongen die nu in thuisisolatie moet blijven. Hij blijft nu vijf dagen in quarantaine, waarna hij zich opnieuw laat testen.

Reactie Testen voor Toegang

Testen voor Toegang heeft aan NH Nieuws bevestigd dat het fout is gegaan. Zij geven aan dat er die dag twee mensen positief zijn getest op die testlocatie en dat het alleen bij de jongen in kwestie fout is gegaan. "Dit zijn de situaties die we moeten voorkomen", aldus een woordvoerder. De organisatie laat weten contact op te nemen met Covidia om te zorgen dat dit soort situaties wordt voorkomen in de toekomst.

Ster advertentie
Ster advertentie