FunX Amsterdam

Man wil 40 auto's voltanken met tankpas, wordt gearresteerd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man wil 40 auto's voltanken met tankpas, wordt gearresteerd

De benzineprijzen blijven maar stijgen en daarom dacht een 24-jarige man in Amsterdam die prijzen heel slim te omzeilen. Met een vermoedelijk gestolen tankpas wilde hij namelijk zo'n veertig auto's voltanken voor een verlaagd tarief, maar hij werd uiteindelijk gearresteerd.

Op de vlucht

De politie kreeg woensdagavond rond 20.30 uur een melding vanwege een ontzettend lange rij van zo'n veertig auto's bij een onbemand tankstation aan de Gedempt Hamerkanaal. Toen agenten bij het tankstation arriveerden, stond de man een van de auto's vol te tanken. Op een gegeven moment spotte de man de agenten en sloeg hij rennend op de vlucht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chaotische situatie

Alle auto's in de rij begonnen daarna tegelijk weg te rijden, waardoor er volgens de politie een chaotische situatie ontstond. De 24-jarige verdachte werd na een korte achtervolging uiteindelijk opgepakt op verdenking van heling en oplichting. Het is nog niet duidelijk of de tankpas gestolen is, maar de politie gaat daar wel van uit. De tankpas en het verdiende geld zijn in beslag genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie