FunX Amsterdam

Jongeren tussen 15 en 22 jaar voeren actie voor klimaat bij Nachtwacht

foto: Twitter: @NLRebellion
  1. Newschevron right
  2. Jongeren tussen 15 en 22 jaar voeren actie voor klimaat bij Nachtwacht

Een groep jongeren met een leeftijd van tussen de 15 en 22 jaar heeft vandaag actiegevoerd in Amsterdam. Het gaat om tien klimaatactivisten die lid zijn van de groep Extinction Rebellion. De activisten stonden met een spandoek in het Rijksmuseum bij het schilderij De Nachtwacht.

Boodschap is helder

Via Twitter laat Extinction Rebellion weten dat de jongeren gesteund werden door hun ouders en grootouders. "De boodschap is helder. Geen kunst op een ondergelopen planeet." Daarnaast hebben de klimaatactivisten een concreet verzoek neergelegd bij het museum. "Verbreek de banden met fossiele bedrijven. Er zal geen kunst zijn op een dode planeet."

Volgens persbureau ANP zijn zowel de actiegroep als de (groot)ouders door de bewaking van het museum afgevoerd en naar buiten begeleid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kunstwerken besmeurd

De Nachtwacht is voor zover bekend niet beschadigd of besmeurd met vloeibaar eten. Dat was bij eerdere opvallende klimaatdemonstraties bij bekende kunstwerken wel het geval. Zo werd er al tomatensoep over een Van Gogh-schilderij in Londen gegooid en in Duitsland werd er aardappelpuree op een kunstwerk van Monet gesmeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie