Naar homepage
FunX Amsterdam

Tur-G gekroond tot Amsterdammertje van het jaar

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Tur-G gekroond tot Amsterdammertje van het jaar

Het was gisteren de zestiende keer dat de jaarlijkse verkiezing van Amsterdammer van het Jaar werd gehouden. Naast Tur-G kregen nog twee anderen een prijs, die zich dit jaar ook op een bijzondere manier inzetten voor de stad en de Amsterdammers.

Amsterdammertje van het jaar

Tur-G kreeg nog wat extra love zijn kant op gestuurd tijdens Valentijnsdag. In de categorie 13 tot en met 18 jaar ging de prijs van Amsterdammertje van het jaar namelijk naar hem toe. De organisatie koos hem vanwege zijn inzet om de kijk op drillrap te veranderen, zijn oproep om niet te gaan rellen en zijn ontwikkeling als artiest. ''Ik ben vaak bezig met het stimuleren en adviseren van de jeugd. Als artiest heb ik een groot bereik en daarmee probeer ik de jeugd te begeleiden, ondanks ik jong ben'', Aldus Tur-G tegen AT5.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Imane

In de leeftijdscategorie 7 tot en met 12 jaar ging de eer naar de de twaalfjarige Imane uit Slotermeer. Ze zet zich in voor inclusiviteit en richtte onder andere Jong Plein ’40-’45 op, dat kinderen in de buurt een stem geeft.

Kurano

Kurano Bigiman ging als volwassene ervandoor met de titel Amsterdammer van het jaar. In het stadsdeel Zuidoost ontbrak een gymnasiumopleiding. Daarom zette Kurano, met succes, de eerste gymnasiumopleiding in Zuidoost op. Hij wilde hiermee aan de jongeren van Zuidoost laten zien dat het niveau ook voor hen te bereiken is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie