Naar homepage
FunX Amsterdam

AUDIO: Genomineerden voor Tans Awards bekend

  1. Newschevron right
  2. AUDIO: Genomineerden voor Tans Awards bekend
Stichting Tans geeft Marokkaans-Nederlandse talenten speciale erkenning. De stichting staat voor een verbetering van de beeldvorming van Marokkaanse Nederlanders. Reden genoeg om 27 september Tans Awards uit te reiken in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

In Sound of the City maakte Tans-voorzitter Fatiha Ait Ali de zes genomineerden bekend. Eén daarvan is oud FunX-verslaggever Sanae Orchi.

Twee categorieën
"Sanae Orchi is een journalistiek talent. Ze is begonnen bij de NTR, daarna bij FunX, AT5 en binnenkort te zien als verslaggever van Powned." Maar er zijn nog twee andere genomineerd in de categorie Art & Culture, namelijk acteur Achmed Akkabi (o.a. Rabat) en documentairemaker Abdelkarim el Fassi (Mijn Vader de Expat).

De tweede categorie is Leadership. De genomineerden hiervoor zijn Nourdin el Ouali (partijleider van de politieke partij NIDA Rotterdam), jongerenimam Yassin Elforkani en Ilias Zian.

"Ilias is een voorvechter van de homo-emancipatie van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Hij is de eerste initiatiefnemer voor de Marokkaanse gayboot op de GayPride." Aashna merkte een contrast op in de genomineerden van deze categorie. Fatiha legde uit wat hun nominatiecriteria zijn.

Je kan stemmen op deze Marokkaanse talenten via www.tans.nl

Ster advertentie
Ster advertentie