FunX Amsterdam
Ratten en duiven op je bord
- News
- Ratten en duiven op je bord
Ratten van de lucht zijn het: duiven. En dat dan op je bord. Onlangs toverde restaurant Tot Moes deze echte damduiven, muskusratten en ganzenhalzen om tot goed gekruide hapjes. Dit Plaagdierenpaasdiner, zoals het mooi werd genoemd, is volgens chefkok Vijay Boodt echt heerlijk. Hij vertelde er meer over in Sound of the City.
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
Ster advertentie
Ster advertentie
Lees ook
FunX Amsterdam
Kendrick Lamar en SZA lieten de Johan Cruijf Arena bevenFunX Amsterdam
Kwaku viert vijftigste verjaardag: "Begonnen als voetbaltoernooi"FunX Amsterdam
Paradiso ernstig bedreigd vanwege concert Bob Vylan na uitspraak over Israëlisch legerFunX Amsterdam
De vermiste Shelley is gevonden: "We weten alleen dat ze veilig is"