FunX Amsterdam
Ratten en duiven op je bord
- News
- Ratten en duiven op je bord
Ratten van de lucht zijn het: duiven. En dat dan op je bord. Onlangs toverde restaurant Tot Moes deze echte damduiven, muskusratten en ganzenhalzen om tot goed gekruide hapjes. Dit Plaagdierenpaasdiner, zoals het mooi werd genoemd, is volgens chefkok Vijay Boodt echt heerlijk. Hij vertelde er meer over in Sound of the City.
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
De plaagdiertjes zijn op het bord terechtgekomen in samenspraak met de Keuken van het Ongewenste Dier. "Er wordt heel veel eten vernietigd. Die duiven worden gevangen, maar ook bijvoorbeeld wilde ganzen. Denk aan de Schipholganzen, hoe die vergast worden en in verbrandingsovens terechtkomen. Dat is eigenlijk zonde, want het is prima eetbaar."
Advertentie via ster.nl
Advertentie via ster.nl
Lees ook

FunX Amsterdam
Dylisa over optreden tijdens laatste KOZP-evenement: "Vind dit heel belangrijk"
FunX Amsterdam
Van Kleine John en Chavanté tot aan Hef en Josylvio: Parels van de Stad was dé afsluiter van de zomer
FunX Amsterdam
Kendrick Lamar en SZA lieten de Johan Cruijf Arena beven
FunX Amsterdam
Management schoonmakers Saints & Stars op non-actief na ophef over uitbuiting