FunX Amsterdam

'Amsterdam en Den Haag in top 10 coronabrandhaarden van West-Europa'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Amsterdam en Den Haag in top 10 coronabrandhaarden van West-Europa'

Het coronavirus verspreidt zich op dit moment een stuk sneller in Nederland dan in veel andere Europese landen. Amsterdam en Den Haag staan zelfs in de top tien van Europese regio's met de meeste positieve coronatesten ten opzichte van het aantal inwoners, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

amsterdam en den haag

Amsterdam staat op plaats zes, met 194 positieve coronatesten per week per 100.000 inwoners. Den Haag en omstreken staat op de tiende plaats met 180 gevallen per 100.000 inwoners. De eerste plek op de lijst is voor Parijs, met 231 besmettingen per 100.000 ingezetenen. Daarachter volgen nog vier Franse regio's. Liverpool, Brussel en de Britse regio Blackburn behoren ook tot de tien regio's met de meeste nieuwe coronagevallen.

gaat niet goed

Sowieso gaat het in Nederland ook niet goed in de 40 regio's waarin RTL het land heeft opgesplitst voor de vergelijking met andere landen. Gemiddeld telt een doorsnee regio in ons land nu wekelijks 15 coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Daarmee scoort Nederland qua virusbestrijding slechter dan landen als Duitsland, Italië en Ierland. In totaal werden voor het onderzoek 950 regio's met elkaar vergeleken. RTL Nieuws gebruikte gegevens van veertien gezondheidsinstanties in die landen.

Ster advertentie
Ster advertentie