FunX Amsterdam

Woonprotest in Amsterdam krijgt nieuwe locatie vanwege verwachte drukte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Woonprotest in Amsterdam krijgt nieuwe locatie vanwege verwachte drukte

Op het Woonprotest in Amsterdam worden aanstaande zondag zoveel mensen verwacht dat De Dam niet voldoende ruimte biedt. In overleg met de gemeente is besloten dat het protest wordt verplaatst naar het Westerpark.

Overweldigende steun

Na het programma zal er een protestmars richting De Dam volgen. "Door de overweldigende steun vanuit de maatschappij, lijkt het er op dat De Dam te klein gaat worden", vertelt een van de organisatoren van het protest tegen BNR. "Na overleg met de gemeente hebben we besloten dat het Westerpark zich er beter voor leent. Zeker met het oog op veiligheid en toegankelijkheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crisis op de woningmarkt

De aanleiding voor het protest is de huidige crisis op de woningmarkt. Verschillende politieke partijen zullen aanwezig zijn bij de manifestatie. Zo hebben onder andere PvdA, SP, Groenlinks, Volt en BIJ1 laten weten dat ze van de partij zijn. Ook meerdere maatschappelijke organisaties en vakbonden doen mee, zoals de Woonbond, de FNV en de LSVb.

Woonprotest

Het Woonprotest vindt zondag 12 september om 14:00 uur plaats in het Westerpark. Posters zijn op verschillende locaties gratis af te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie