Artist of the Month

Pjotr biedt troost met zijn muziek: "Ik hoop dat mensen er iets aan hebben"

foto: Pjotrfoto: Pjotr
  1. Newschevron right
  2. Pjotr biedt troost met zijn muziek: "Ik hoop dat mensen er iets aan hebben"

Pjotr verscheen al meerdere keren bij FunX, bijvoorbeeld tijdens zijn deelname aan FunX Talent in 2018. Bijna vier jaar later is de rapper flink gegroeid. Zo staan er inmiddels meerdere albums op zijn naam, pakte zijn 101Barz sessie meer dan een miljoen views en tekende hij bij Snelle's label Lieve Jongens. Pjotr is nu klaar om zijn stempel verder op de Nederlandse rapscene te drukken met de eerlijke bars waar hij bekend om staat. De track Untouchable, afkomstig van zijn nieuwste album Kofferbak, is daar een goed voorbeeld van. Als Artist of the Month hoor je Pjotr de hele maand met die tune voorbij komen.

Naam: Pjotr
Woonplaats: Zutphen
Hoelang maak je al muziek? Ik schrijf al teksten sinds de basisschool, maar dat wist toen bijna niemand. Ik ging pas echt liedjes maken rond mijn 18e, een paar jaar later ging ik die ook uitbrengen.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit alles wat ik zie gebeuren in de wereld. Bijvoorbeeld gesprekken die ik voer met vrienden en familie, maar ook uit m'n geloof of eigen gedachten, die gaan soms diep.
Hoe zou je je sound omschrijven? Ik denk dat mijn sound heel divers is en veel kanten op gaat. Ik kan boos rappen, maar kom ook met pop-achtige producties. Ik denk dat het wel altijd storytelling is: muziek met een boodschap.
Welke
boodschap wil je met je muziek wil overbrengen? Een boodschap van hoop, troost en motivatie. Ik zou het mooi vinden als mensen iets aan mijn muziek hebben. Ik vertel over de dingen die ik belangrijk vind in het leven: vriendschap, familie, passie en geloof. Daarnaast vind ik het mooi om mijn eerlijke verhaal te vertellen, met alle twijfels en moeilijkheden, in plaats van alleen maar te flexen.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Vroeger luisterde ik echt alleen naar hiphop. In het Nederlands veel naar Kempi en Fresku, maar ook naar Opgezwolle en Winne. Wat betreft Amerikaanse artiesten luisterde ik veel naar Eminem, 50 Cent en Dr. Dre. Tegenwoordig is mijn muzieksmaak breder. Ik luister bijvoorbeeld ook rustige pop en singer-songwriter als ik daar zin in heb, net als christelijke muziek.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met een toffe zangeres. Ik heb eigenlijk nog geen liedjes met zangeressen.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik echt heb doorgezet. Dat ik m'n baan heb opgezegd, m'n diploma heb laten gaan en vol voor muziek ben gegaan.
Waar sta je over vijf jaar? Dan heb ik hopelijk een paar mooie albums uitgebracht waarmee ik ook heb kunnen touren. Ik wil echt als artiest m'n stempel drukken op de scene in Nederland. Ik hoop ook dat ik daaromheen dan wat dingen heb kunnen opbouwen. Zo doe ik af en toe al wat aan acteren en presenteren. Daarnaast zou ik m'n stem ook in het onderwijs wat meer willen laten horen. Zo zou ik wel een stichting in Albanië willen starten, daar doe ik elk jaar al projecten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie