Artist of the Month

Chanou maakte een track over 'Mind Games': "Laat niemand met je spelen"

foto: Chanoufoto: Chanou
  1. Newschevron right
  2. Chanou maakte een track over 'Mind Games': "Laat niemand met je spelen"

Onduidelijke communicatie, tegenstrijdige signalen en vage spelletjes: wanneer je gevoelens voor iemand hebt, zijn dit dingen die je erg onzeker kunnen maken. Chanou maakte daarom een track over de frustrerende Mind Games die ze heeft ervaren. De opkomende artiest uit Amsterdam laat met deze debuutsingle zien en horen wat ze in huis heeft en dat belooft veel goeds voor de toekomst! Als Artist of the Month hoor je haar de hele maand voorbijkomen op FunX.

Naam: Chanou
Leeftijd: 26
Woonplaats: Amsterdam, Diemen-Zuid.
Hoelang maak je al muziek? Ongeveer twee jaar, waarvan anderhalf jaar serieus. Ik zing al wel mijn hele leven, dat begon toen ik ongeveer zeven jaar oud was. Ik zong thuis, op les, in een koor en deed ook mee aan tv-programma's en wedstrijden. Zo heb ik ook aan het Junior Songfestival meegedaan.
Hoe zou je je sound omschrijven? Als oprecht, geïnspireerd door r&b en met invloeden van pop.
Is er een boodschap die je met je track wil overbrengen? Mind Games gaat over een periode waarin ik met iemand sprak die me hele onduidelijke signalen gaf. Ik dacht: wat wil je nou precies? Waarom kan je niet gewoon duidelijk zijn? Mijn emoties werden alle kanten op getrokken en met deze track uit dat ik dat gevoel. Je moet iemand niet te lang met je laten spelen en de macht over je geven. Geef je grenzen aan!
Naar wie luister je zelf graag? Op dit moment Summer Walker. Ik vind het nice hoe zij zichzelf presenteert en haar stem en teksten raken me.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Drake, Frenna, Yade Lauren en J Hus.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik echt heb durven kiezen voor m'n muziek en dat ik ben aangenomen op de Herman Brood Academie. Dat was de start van mijn serieuze muziekcarrière. En natuurlijk dat ik Mind Games heb uitgebracht.
Waar zie je jezelf over vijf jaar? Op carrièregebied heb ik dan meerdere hits gescoord. Ik heb dan samenwerkingen gedaan die ik altijd al heb willen doen en behoor tot de top van de Nederlandse scene. Ook hoop ik financieel vrij te zijn en een gezin te hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie