Artist of the Month

Rani zingt over haar onzekerheden om anderen te helpen: 'Je bent mooi zoals je bent'

foto: Ranifoto: Rani
  1. Newschevron right
  2. Rani zingt over haar onzekerheden om anderen te helpen: 'Je bent mooi zoals je bent'

Rani's krachtige stem was al te horen op verschillende internationale dancehits, maar nu is het tijd om haar eigen verhalen en sound over te brengen. Op Knock You Down, afkomstig van haar gloednieuwe debuutalbum 396, deelt ze haar onzekerheden in de hoop andere mensen te helpen hun kracht te vinden. Op FunX kun je je de hele maand door haar laten inspireren, want Rani is de nieuwe Artist of the Month.

Quote

Ik zag er heel anders uit dan m'n vriendinnen op school en daar was ik wel onzeker over. Nu realiseer ik me dat iedereen prachtig is hoe hij of zij is.

Naam: Rani
Leeftijd: 21
Woonplaats: Heerhugowaard
Hoelang maak je al muziek? Ik zing al sinds ik zes jaar oud was. Ik had toen zangles en deed mee aan lokale musicals in het dorp. Toen ik zestien was, ontmoette ik Olaf Blackwood, een zanger en songwriter uit Los Angeles. Hij nodigde me uit voor een concert in de ArenA van Armin van Buuren en vroeg me later of ik een keer naar LA wilde komen om muziek te schrijven. Dat was een geweldig avontuur, we hebben tien dagen in de studio gezeten. Terug in Nederland ben ik er nooit meer mee gestopt. Inmiddels is het vijf jaar later en heb ik al van alles gedaan. Ik begon in de EDM en house, maar ondertussen heb ik een eigen debuutalbum uitgebracht dat het best te beschrijven is als r&b en pop.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit dingen die ik meemaak, relaties en wat er in de wereld gebeurt. Ik ben een heel emotioneel persoon. Ik voel heel veel, dus ik heb altijd wel iets om een liedje over te schrijven.
Hoe zou je je sound omschrijven? Als pop en r&b. Ik luister zelf het liefst Engelstalige r&b, dat is waar m'n hart ligt.
Is er een boodschap die je met je track wil overbrengen? Ik vind het belangrijk om andere mensen te kunnen helpen met mijn muziek. Knock You Down gaat over de onzekerheden die ik vroeger had. Ik ben opgegroeid in een dorp waar ik een van de weinige mensen van kleur was. Ik zag er heel anders uit dan m'n vriendinnen op school en daar was ik wel onzeker over. Toen ik ging studeren in Amsterdam kwam ik steeds meer in contact met verschillende mensen van verschillende culturen. In die periode realiseerde ik me dat iedereen prachtig is zoals hij of zij is en dat het heel belangrijk is om dat in te zien. Je mag nooit vergeten dat je kracht ligt in het zijn van jezelf.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik ben heel erg fan van H.E.R., Lucky Daye, Ella Mai en SiR. Daarnaast heb ik ook altijd graag geluisterd naar Kendrick Lamar en J. Cole.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Ik zou heel graag een keer met H.E.R. de studio in willen om samen een nummer te maken. Haar sound, talent en verhalen raken me altijd heel erg en ik zie haar echt als een inspiratiebron.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Op mijn album 396 dat vorige maand is uitgekomen. We hebben er drie jaar aan gewerkt en het is de eerste keer dat ik zo met m'n persoonlijke verhalen en eigen sound naar buiten kom. De liedjes zijn echt stukjes van mijn ontwikkelingsproces en het hele album komt recht uit m'n hart.
Waar sta je over vijf jaar? Dan hoop ik de wereld over te kunnen reizen met m'n muziek en overal te kunnen optreden. Ik hoop grote shows te kunnen geven met m'n band en de Ziggo Dome vol te krijgen. Maar ik hoop vooral met nog meer geweldige mensen te mogen samenwerken en nog meer muziek te mogen maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie