Artist of the Month

Rotterdamse rapgroep Famodis heeft een duidelijk doel: de nieuwe #1 worden

foto: Famodisfoto: Famodis
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse rapgroep Famodis heeft een duidelijk doel: de nieuwe #1 worden

De naam van de Rotterdamse rapgroep Famodis maakt meteen duidelijk waar de artiesten voor staan: familie, motivatie en discipline. Al jaren zijn de vier buurjongens bezig met het delen van hun gezamenlijke passie en met de nodige ervaring op zak hebben ze nu duidelijk voor ogen waar ze naar toe willen: de grootste rapformatie van Nederland worden. Op FunX kan je de hele maand kennismaken met hun sound, want als Artist of the Month komen ze voorbij met hun track Kan Niet Meer.

Naam: Famodis, bestaande uit Leo (22), Ello (21), Chencko (21) en DJ Joza (21).
Woonplaats: Rotterdam
Hoelang maken jullie al muziek? Sinds 2014. Toen waren we steeds vaker samen en kregen we de mogelijkheid om de studio in te gaan en iets met onze passie te doen. In 2015 verscheen onze eerste release, waar we nog steeds trots op zijn.
Waar halen jullie je inspiratie vandaan? Uit onze eigen omgeving en ervaringen. Dat vloeit dan in de studio samen tot één geheel.
Hoe zou je jullie sound omschrijven? Een unieke sound met invloeden van verschillende culturen en de verschillende types in de groep. Het varieert van afro tot rap en lovesongs.
Is er een boodschap die jullie met je track willen overbrengen? Kan Niet Meer gaat over wanneer je ontzettend veel van iemand houdt, maar je diegene moet loslaten omdat de relatie niet meer werkt. Dit is geïnspireerd op Ello's ervaring, die zijn verhaal deelde in de studio.
Naar wie op wat luisteren jullie zelf graag? Ronnie Flex, Winne, Meek Mill en verschillende afro-artiesten.
Met wie zouden jullie ooit nog samen willen werken? We zouden graag een keer de studio in willen duiken met Ronnie Flex. Hij is heel goed in zijn werk en kan in veel verschillende soorten genres zijn stijl kwijt. Wat betreft internationale artiesten zouden we graag met Burna Boy willen werken.
Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op? Dat we op een billboard bij Rotterdam Centraal stonden, dat was wel echt mindblowing. Maar we zijn vooral trots op dat we na bijna tien jaar muziek maken nog steeds dezelfde passie en ambities delen. We kunnen elkaar motiveren en daar zijn we echt gezegend mee.
Waar staan jullie over vijf jaar? Als corona het toelaat, staan we dan op grote podia in Nederland. Ook zijn we dan de nummer 1 rapgroep in Nederland: het is tijd voor vernieuwing aan de top!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie