Artist of the Month

De Amsterdamse Danny Dubb steekt old school r&b-vibes in een nieuw jasje

foto: Travis Allenfoto: Travis Allen
  1. Newschevron right
  2. De Amsterdamse Danny Dubb steekt old school r&b-vibes in een nieuw jasje

Wie denkt dat goede r&b zoals back in the days niet meer wordt gemaakt, heeft het mis. Er zijn genoeg artiesten die met hun muziek die old school-vibe levend houden en tegelijkertijd het genre in een nieuw, Nederlands jasje steken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Check dan zeker de Amsterdamse Danny Dubb eens, een artiest wiens tracks regelrecht je slow jam-playlist in kunnen. Kennis maken kan de hele maand op FunX, want als Artist of the Month komt hij voorbij met zijn track A4.

Quote

Ik kreeg een dm van iemand die zei het tof te vinden om een keer geen 'macho macho'-muziek te horen. Dat vond ik een heel fijn compliment.

Naam: Danny Dubb
Leeftijd: 28
Woonplaats: Amsterdam
Hoelang maak je al muziek? Sinds m'n vijftiende, maar ik heb altijd al wel affiniteit met muziek gehad. Zo heb ik vroeger gedanst, in een brassband gezeten, trompet en trombone gespeeld en ben ik eventjes dj geweest. Ik heb ook de Nederlandse Pop Academie gedaan en vorig jaar ben ik serieus begonnen met muziek maken.
Hoe zou je je sound omschrijven? Als r&b in een nieuw jasje, met een vleugje nostalgie. En met oprechte verhalen.
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Niet per se, het is voor mij meer een soort therapie. Als iemand er iets uithaalt, is dat mooi meegenomen. Ik vind het tof als mensen op m'n muziek kunnen viben, maar ik maak het vooral om dingen van me af te schrijven. Over mijn single Kussen van Satijn zei iemand in m'n dm het heel tof te vinden om een keer geen 'macho macho'-muziek te horen. Dat vond ik een fijn compliment.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Dat hangt af van m'n stemming. Sade Adu staat op 1, haar muziek heb ik meegekregen van m'n ouders. Daar krijg ik een vertrouwd gevoel van en ik leer iedere keer iets nieuws als ik naar haar luister. Op 2 staat Aaliyah, zij is de Queen of R&B en op 3 staat Jay-Z. Los van de persoon vind ik zijn teksten altijd nice. Door hem probeer ik de mijne ook een specialer randje te geven.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Ronnie Flex, Replay en Trijntje Oosterhuis.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Ten eerste op dat ik de keuze heb durven maken om uit mijn comfort zone te stappen en voor mezelf te kiezen en ten tweede dat ik mezelf sinds zes maanden vader mag noemen.
Waar sta je over vijf jaar? In een uitverkochte Paradiso met alle collega-artiesten met wie ik zou willen samenwerken. Dan wil ik de beste Nederlandstalige r&b-show van het land neerzetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie