Artist of the Month

Familieliefde is de basis van muzikaal duo Tres Navy: 'De spark was er altijd al'

foto: Tres Navyfoto: Tres Navy
  1. Newschevron right
  2. Familieliefde is de basis van muzikaal duo Tres Navy: 'De spark was er altijd al'

Familiegevoel en een gezamenlijke passie voor muziek: dat is de basis van het muzikale duo Tres Navy. De Amsterdamse broers maken al jaren samen muziek en delen hun vrolijke energie sinds een tijdje met de rest van de wereld door middel van hun aanstekelijke r&b- en hiphoptunes. Tres Navy is geselecteerd voor de jaarlijkse Popronde en is als Artist of the Month de hele maand te horen op FunX met de tune OMG, afkomstig van hun nieuwste EP Summer Nights.

Naam: Jimmy en Rowsu
Leeftijd: 28 en 25
Woonplaats: Amsterdam
Hoe lang maken jullie al muziek? Samen al zeven jaar. Dat begon in onze slaapkamer met een gitaar van onze vader. Onze ouders waren veel met muziek bezig. We schreven toen een liedje over apen, haha. We waren aan het jammer en probeerde gewoon zoveel mogelijk te rijmen. Die spark was er toen al! Twee maanden geleden hebben we ons jongste broertje ook aan de mix toegevoegd.
Hoe zouden jullie je sound omschrijven? Een mix met als basis hiphop, heel veel r&b en pop. Sexy, vrouwvriendelijk en energiek.
Is er een boodschap die jullie met de muziek willen overbrengen? Dat is bij ieder project anders, maar met OMG wilden we mensen terugbrengen naar de zomer die we zo gemist hebben.
Met wie zouden jullie ooit nog willen samenwerken? Rowsu: Met Trey Songz. Hoe hij muziek maakt en schrijft raakt me op een gekke manier, dat wil ik ook!
Jimmy: Met Drake. Het studioproces met hem lijkt me heel dope. Hij creëert altijd een soort eigen wereld.
Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op? Op het afgelopen jaar. Een jaar geleden kwamen we met onze eerste release en sindsdien is er zoveel gebeurd. We spelen nu onze eigen tour, hebben twee EP's, een netwerk opgebouwd en zijn Artist of the Month.
Waar staan jullie over vijf jaar? Dan spelen we in films, hebben we model gestaan voor kledingmerken, staan we op festivals in het buitenland en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie