Artist of the Month

Djesco10 deelt levenslessen in zijn tracks: "Ik leg m'n ziel bloot"

foto: Djesco10foto: Djesco10
  1. Newschevron right
  2. Djesco10 deelt levenslessen in zijn tracks: "Ik leg m'n ziel bloot"

De Rotterdamse Djesco10 gebruikt zijn muziek graag om de levenslessen die hij zelf heeft geleerd te delen met zijn luisteraars. Hij steekt tijd in zijn teksten en is niet bang persoonlijke verhalen te delen. "Ik leg m'n ziel bloot", aldus de rapper. Daarmee werd hij al bekroond tot Belofte van Rotterdam en nu is hij als nieuwe Artist of the Month de hele maand te horen op FunX met zijn tune Boys Van Hier.

Naam: Djesco10
Leeftijd: 29
Woonplaats: Rotterdam
Hoe lang maak je al muziek?
Sinds m'n veertiende al, toen ontdekte ik dat ik schrijven interessant vond.
Waar haal je je inspiratie vandaan?
Levenservaringen en- omstandigheden en m’n littekens.
Hoe zou je je sound omschrijven?
Hiphopmuziek in een nieuw jasje
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen?
Met deze track duik ik in m’n oude omgeving en beschrijf ik wat ik daar toen zag. Ik probeer altijd te delen wat er op mijn hart ligt en als een ander zich daarin kan vinden, heb ik meer dan mijn doel bereikt.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister al naar J. Cole sinds zijn eerste EP en ik ben nog steeds groot fan van hem. De laatste tijd zet ik ook wel vaak 6LACK of Burna Boy, omdat ik hun melodieën tof vind.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Dat zijn er best veel. Ik vind meerdere artiesten tof, maar ik zou met Frenna of Yade Lauren wel de studio in willen duiken.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Naast de prijzen die ik gewonnen heb, heb ik meerdere shows mogen doen op festivals. Zo stond ik op Noorderslag en met liveband in theater LantarenVenster.
Waar sta je over vijf jaar? Dan tour ik door het land heen en ben ik bezig met andere artiesten ontdekken die ik zal pushen onder mijn eigen label.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie