Artist of the Month

Amy Miyu motiveert vrouwen met haar zelfverzekerde tunes

foto: Amy Miyufoto: Amy Miyu
  1. Newschevron right
  2. Amy Miyu motiveert vrouwen met haar zelfverzekerde tunes

Amy Miyu wil met haar muziek andere vrouwen motiveren om geen genoegen te nemen met minder dan je verdient. Dat deed ze al met haar debuut-EP Tattoo Tears, maar ook met singles die ze sindsdien dropt op haar eigen label Cash Ready. De energieke artiest, geboren op Curaçao, werkte al samen met Jacin Trill, Vonneke Bonneke en Lady Bee en is klaar om Nederland te veroveren met haar zogeheten bad bitch-tunes. Op FunX kun je alvast genieten van Dat Ding, want als Artist of the Month is Amy Miyu de hele maand te horen.

Naam: Amy Miyu
Woonplaats: Rotterdam
Hoelang maak je al muziek? Mijn eerste track kwam uit in 2009. Toen woonde ik nog op Curaçao en besloot ik met een aantal vriendinnen voor de grap een track te maken. Sinds 2018 ben ik serieus solo muziek aan het uitbrengen.
Waar haal je je inspiratie vandaan? De afgelopen jaren werk ik vaak samen met artiest en producer Aimé Cain. We kennen elkaar al een tijd en hebben dit jaar samen ons eigen label Cash Ready gelanceerd. Onze sessies beginnen meestal met een gesprek van een paar uur over van alles en niets. Daar komt dan meestal wel een line of idee uit. Daarnaast loop ik altijd als een weirdo voicenotes op te nemen wanneer ik zomaar een idee voor een melodie krijg.
Hoe zou je jouw sound omschrijven? Upbeat, Caribisch met latin invloeden en witty bars.
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Ik probeer om bij iedereen hun inner baddie naar buiten te laten komen. Verder is mijn boodschap: geef nooit, maar dan ook nooit op.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister veel naar artiesten zoals Burna Boy, Wizkid, Davido, Bad Bunny en Stefflon Don, maar ook naar Linkin Park, Bob Marley en Selena als ik een een old school-bui ben.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Mijn grootste droom collab is met Sean Paul. Al zijn samenwerkingen met vrouwen zijn bangers.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik Artist of the Month ben bij FunX!
Waar sta je over vijf jaar? Voor de derde keer op het Rolling Loud Festival in Californië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie