Artist of the Month

Shizen Wong brengt warmte in de winter met haar spicy sounds

foto: Shizen Wongfoto: Shizen Wong
  1. Newschevron right
  2. Shizen Wong brengt warmte in de winter met haar spicy sounds

Een loepzuivere stem, pakkende lyrics en fleeky visuals: bij Shizen Wong klopt het hele plaatje. De opkomende zangeres is klaar om Nederland (en de rest van wereld) te veroveren en maakte onlangs een goed begin door te tekenen bij Mr. Probz' Left Lane Recordings. Je hoort Shizen Wong als Artist of the Month de hele maand voorbijkomen op FunX met haar hete track Alleen Jij, waar je het zelfs in de winter nog warm van krijgt.

Naam: Shizen Wong
Leeftijd: 27
Woonplaats: Amsterdam
Hoelang maak je al muziek? Ik ben al best een tijdje bezig, maar eigenlijk pas een jaar echt serieus. Ik had het in het begin vrij snel 'opgegeven', omdat het niet goed voelde, maar toen ik voor de lol weer begon, ging het eigenlijk heel goed. Ik ben inmiddels alweer een paar maanden getekend bij Left Lane Recordings.
Hoe zou je je sound omschrijven? Old school r&b met zachte tonen en een beetje pop. Een beetje een mix van Jhené Aiko en - ik hoop - Aaliyah.
Is er een boodschap die je met je track wil overbrengen? Ik vind Alleen Jij best wel spicy. Vaak zijn het mannen die aangeven wat ze willen van een vrouw, maar hier zeg ik als vrouw precies wat ík wil. Ik denk niet dat er in het Nederlands nog een track is die zo straight forward is. De clip is geschoten op Ibiza, dat wilde ik graag, omdat mijn vader daar woont en ik wat leuke spots ken. Er hangt een tropische vibe. Daarnaast wilde ik heel graag een scène met een paard, dat was echt superleuk om te schieten.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met Pharrell! Hij is op muzikaal gebied echt een genius. Ik vind zijn muziek echt next level en volgens mij kan hij hele goede feedback geven.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Op mijn groei. Ik heb in Amerika gewoond en heel veel geleerd over mezelf. Ik ben ook trots op dat ik m'n eigen ding doe en m'n eigen geld verdien, en niet afhankelijk ben van een man of m'n ouders.
Waar sta je over vijf jaar? Dat heb ik mijn eigen haarlijn en ben ik daarnaast hopelijk aan het touren. Wie weet ben ik dan getrouwd en heb ik een kindje, maar sowieso een carrière!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie