Artist of the Month

Rocher (17) is klaar om zijn carrière als artiest te lanceren

foto: Rocherfoto: Rocher
  1. Newschevron right
  2. Rocher (17) is klaar om zijn carrière als artiest te lanceren

De Rotterdamse Rocher is pas 17 jaar oud, maar heeft al heel wat muzikale jaren achter de rug. Op zijn tiende nam hij voor het eerst samen met zijn oom een liedje op en daarna werd al snel duidelijk dat hij ook zijn eigen muziek wilde maken. Terwijl Rocher zich nu focust op het halen van zijn havodiploma, maakt hij ondertussen serieus werk van zijn carrière als artiest. Zijn nieuwste single Famous is daar naar eigen zeggen het startschot van. De hele maand kun je die tune checken op FunX, want Rocher is de nieuwe Artist of the Month.

Naam: Rocher
Leeftijd: 17
Woonplaats: Rotterdam
Hoelang maak je al muziek? Sinds 2011.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit situaties die ik zelf meemaak, maar ook uit dingen die anderen meemaken of uit muziek van andere artiesten.
Hoe zou je je sound omschrijven? Variërend, omdat ik ervan hou om te experimenteren.
Is er een boodschap die je met je track wil overbrengen? Ik vind het heel belangrijk om in je eigen producten te geloven. Famous is een voorbeeld van iets willen en het vervolgens ook doen. Er zullen vast genoeg jongeren zijn die er ook zo over denken en ik vind het belangrijk om mee te geven dat alles mogelijk is, zolang je er maar voor gaat. Op de track vertel ik hoe mijn toekomstvisie eruitziet op het gebied van muziek. Ik hoop zo mensen mee te nemen in de weg naar m'n doel.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Vooral naar Nederlandstalige muziek, maar af en toe ook naar Frans- of Engelstalige muziek. Bijvoorbeeld naar artiesten zoals Ronnie Flex, Aya Nakamura en Lil Mosey.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Er staan veel mensen op een lijstje. Een paar namen zijn Ronnie Flex, Frenna, Roxy Rosa en Delany.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Het hele proces naar de release van Famous en de erkenning die ik daarvoor heb gekregen,
Waar sta je over vijf jaar? Dan hoop ik dat mijn bereik groter is, waardoor ik meer mensen kan raken met mijn muziek. Ook hoop ik dat ik dan samenwerkingen heb met artiesten tegen wie ik nu opkijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie