Artist of the Month

Ashi is vastbesloten de hardste artiest van NL te worden: "Je moet er zelf in geloven"

foto: Ashifoto: Ashi
  1. Newschevron right
  2. Ashi is vastbesloten de hardste artiest van NL te worden: "Je moet er zelf in geloven"


Muziek maken is voor Ashi het allerleukste wat er is en hij is vastbesloten om daarin de allerhardste van Nederland te worden. Die mindset heeft hem al een heel eind op weg gebracht. Hij blufte zichzelf ooit zijn eerste gig als mc in, trad vervolgens op in binnen- en buitenland en maakt nu als artiest en songwriter hits voor zowel zichzelf en andere artiesten. Zijn catchy sound is divers: “de ene keer is het dansen, de andere keer huilen”. Hoe dat klinkt, kun je deze hele maand checken bij FunX. Ashi is namelijk Artist of the Month en zorgt er met zijn track Bali voor dat je ondanks de kou nog lekker in de zomerse sferen blijft.

Naam: Ashi
Leeftijd: 25
Woonplaats: Amsterdam
Hoe lang maak je al muziek: Sinds m’n 17e, maar toen meer als hobby met vrienden. Drie jaar geleden heb ik besloten om ook echt werk online te zetten.
Wie is voor jou een grote inspiratiebron? Willem van The Opposites.
Wie of wat luister je zelf veel? Echt van alles. Van Pop Smoke tot Michael Jackson, maar ook Arabische tunes.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Ronnie Flex, Cho, Idaly en Willem natuurlijk. Maar ik ben daar totaal niet op gefocust. Als er een kans voor een samenwerking voorbij komt, moet het wel echt de tune versterken. Ik weet dat ik er ga komen, dus ik heb niet per se die featuring nodig.
Waar wil je ooit nog optreden? De Johan Cruijff ArenA.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Daar ben ik best moeilijk in. Mensen zeggen dat ze trots op me zijn, maar dat zie ik dan zelf nog niet. Ik ben prima bezig, maar als ik kijk naar waar ik wil en kan zijn, ben ik nog nergens.
Waar sta je over vijf jaar?
Dan heb ik in de ArenA gestaan, heb ik mn eigen label of management en gouden platen. Ik ga voor de top vijf van Nederland.

Quote

Ik wil altijd dat er een sterk idee achter mijn tracks zit. Uiteindelijk is mijn doel dat ik de allerhardste word, zowel in de volksmond als wat betreft cijfers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Focus op muziek

Waar bij de meeste jongeren school voorop komt, was dit bij Ashi juist een plan B. “Sinds de basisschool wist ik al dat ik iets in de entertainment wilde doen. En dat kan ook, maar je moet het gewoon doen en er zelf in geloven.” En dus stopte hij met zijn studie Commerciële Economie. “Ik was ook mc en eventplanner. Projectleden op school hadden geen begrip voor mijn planning. Uiteindelijk wilde ik dat papiertje toch niet gebruiken, maar het zelf doen.”

Ashi vertelt dat hij zichzelf op muzikaal gebied alles heeft aangeleerd.“Ik bestudeerde de game wel. Nederland, Frankrijk, Amerika… Ik checkte de loopbanen: hoe mensen hun stappen hebben gezet. En muzikaal keek ik veel naar Willem van The Opposites.”

Schrijven voor Boef en Numidia

Naast eigen muziek uitbrengen, schrijft Ashi ook teksten voor andere artiesten. Bijvoorbeeld voor Famke Louise en Numidia en hij schreef ook mee aan de megahit Tout Est Bon. “Dat is heel organisch gegaan, ik ben daar altijd voor gevraagd. Ik doe het dan echt voor de ander en ben blij als het een succes is, maar uiteindelijk wil ik zoiets op m’n eigen naam hebben. Toch blijft het interessant, omdat ik zo dingen kan maken die ik zelf niet zo snel zou uitbrengen.”

Arabisch

Sinds Ashi zijn eerste track Tussen Ons uitbracht, zijn er heel wat nieuwe tunes bijgekomen. Momenteel maakt de Amsterdamse artiest zich klaar om zijn eerste EP uit te brengen. Tussen die nieuwe muziek zit ook een bijzondere track waar Ashi heel trots op is. “Dat hele refrein is in het Arabisch”. Normaal gesproken laat hij zijn Marokkaans-Egyptische roots bijna nooit terugkomen in zijn muziek, maar dat is nu dus wel het geval. “Dat liedje is gemaakt in een half uur. Het was echt pure emotie die eruit kwam. Ook al is het in het Arabisch en versta je er misschien niks van, ik denk oprecht dat iedereen begrijpt wat ik zeg.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie