Close-up

Shaniqua (25): “Ik heb wel meer dan honderd haarproducten getest voor mijn krullen”

foto: Myrthe Polman
  1. Newschevron right
  2. Shaniqua (25): “Ik heb wel meer dan honderd haarproducten getest voor mijn krullen”

"Vijf jaar geleden begon ik online met The Curly Hair Network. Ik sprak andere krullenbollen over hun hair journey en ik deelde tips en tricks via YouTube en Instagram. Verder sprak ik ook experts en gingen we best wel diep in op de stof. Ik merkte al snel dat de Nederlandse krullen-community op dat moment meer op zoek was naar haaradvies in plaats van de diepe gesprekken die ik wilde voeren over bepaalde krullentopics.

Vorig jaar kreeg ik het idee om dit op te pakken in de vorm van een podcast. Een paar maanden geleden wist ik pas hoe ik het precies vorm wilde geven. Dit was rond dezelfde tijd dat ik Rosa-Milly ontmoette via TikTok. Rosa-Milly deelde zelf al veel online content over krullen en stuurde mij een dm met de vraag of ik samen met haar een TikTok-video op wilde nemen. We kwamen aan de praat en het klikte meteen. Vervolgens vroeg ik of ze geïnteresseerd was in een samenwerking voor een podcast over krullen. Ze was meteen enthousiast en we hebben de week erna meteen dingen besproken, gebrainstormd over onderwerpen en gasten benaderd voor in onze show. We hebben professionele foto’s gemaakt, een logo ontworpen en binnen twee maanden zes afleveringen opgenomen.

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering van de Krullen Podcast online op Spotify. In de eerste aflevering praten we echt over het begin van onze hair journeys. Ik heb in totaal wel honderd of tweehonderd haarproducten geprobeerd in mijn leven om te kijken wat wel en niet voor mij werkte. Dit was een lang en moeizaam proces, omdat er in mijn middelbareschooltijd nog niet zoveel haarproducten bestonden in Nederland als nu. Eerder bestelde ik producten vanuit Amerika en krullenkappers waren toen ook nog niet zo gebruikelijk. De laatste jaren kom je echt om in de hoeveelheid haarproducten voor krullen en er zijn nu ook veel meer goede krullenkappers.

Mijn favoriete haarproducten zijn de Super Milk Conditioning spray van de Lush en de producten van Pretty Curly Girl en Bounce Curl. Ik heb ontzettend veel producten gebruikt en kan over de meest populaire wel uitleggen wat de werking ervan is. Ondanks dat raad ik je altijd aan om zelf te onderzoeken wat werkt voor jouw haar. Veel mensen sturen mij berichtjes met vragen in de trant van: ik heb 3B krullen, welke producten passen hier goed bij? Ik had gehoopt dat het zo werkte, maar helaas zit het wat ingewikkelder in elkaar.

Het heeft met zo veel meer te maken dan alleen het type krul dat je hebt. Ook dit bespreken we in een van de podcastafleveringen. We bespreken ook waar krultype systeem vandaan komt en geloof me, het is grimmiger dan je denkt. De een moet bijvoorbeeld ook vaker langs de kapper dan een ander. Je moet dat echt zelf uitzoeken. Veel mensen zien ook op TikTok dat een product viraal gaat of werkt voor iemand, maar dat betekent dus niet dat het voor jou ook werkt.

We bespreken bij de Krullen Podcast dus niet alleen tips en advies, maar gaan echt de diepte in en daar hebben we niet genoeg ruimte voor op Instagram en TikTok. Gasten die we ontvangen zijn onder meer voormalig Miss Nederland Zoey Ivory die vertelt over de representatie van krullen in de media. Er komt een wetenschapper in opleiding langs om ons over de ingrediënten in haarproducten te vertellen. Verder schuift krullenkapster Romy XSara bij ons aan om te vertellen over haar visie op de groei van krullenkappers in Nederland."

- Shaniqua (25)

Ster advertentie
Ster advertentie