Close-up

Jacelyn (32): "De wereld zou er beter uitzien als elke vrouw van zichzelf houdt"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Jacelyn (32): "De wereld zou er beter uitzien als elke vrouw van zichzelf houdt"

"Begin dit jaar zou ik starten met een eigen onderneming. Maar dat liep even anders nadat ik op een dag wakker werd en mezelf niet meer kon bewegen. Het was in de week na oud en nieuw en mijn eerste gedachte was: ik heb te hard gefeest en nu komt de fatale klap. Het was heel heftig, ik was bang dat ik verlamd was geraakt. Na een paar minuten kreeg ik langzaam weer gevoel in mijn vingers en daarna ook in de rest van mijn lichaam. Ik had zoveel pijn dat ik me amper kon bewegen.

Ik belde de dokter en kon meteen terecht. Eenmaal aangekomen vertelde ik helemaal overstuur wat me was overkomen en hij zei: "Ja meid, je bent tegen een burn-out aangelopen." Ik dacht dat hij gek was geworden. Een burn-out is toch voor zwakke mensen? Ik dacht dat ik een onverwoestbare vrouw was.

In de afgelopen maanden heb ik uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. En toen kwam ik erachter dat je maar een bepaalde hoeveelheid energie hebt en dat je niet ongelimiteerd door kan blijven gaan. Voor die burn-out had ik een drukke salesbaan met veel verantwoordelijkheden bij een IT-recruitmentbureau. Het was een ambitieus bedrijf met een hoog 'Wolf of Wallstreet-gehalte'. Daarnaast ging ik ieder weekend uit. En dan bedoel ik niet even gezellig wat wijntjes drinken, maar echt keihard feesten op festivals en afterparty's.

Nu ben ik erachter gekomen dat je niet alleen maar je energie kan verbruiken, maar ook dingen moet doen om je energie weer op te laden. Dingen waar je je creativiteit in kwijt kan en waar je echt rustig van wordt. Zo word ik bijvoorbeeld rustig van het inkleuren van mandala-kleurplaten of wandelen in de natuur. Daarnaast heb ik me veel in spiritualiteit verdiept en heb ik alles geprobeerd wat je je maar kunt bedenken. Van meditatie en yoga tot ayahuasca en het bezoeken van spirituele coaches en healers.

Ik heb besloten om mijn bijzondere ontdekkingen met andere vrouwen te delen in mijn podcast Meit. Je bent een Powervrouw! Ik ben goed in dingen uitleggen en simpeler maken dan dat ze zijn. Ik hoop dat ik met mijn persoonlijke verhalen anderen kan helpen en inspireren om voor zichzelf te kiezen.

Veel vrouwen worden gebombardeerd met ideeën over hoe ze zelf of een perfect leven eruit zou moeten zien. Maar ik geloof dat iedere vrouw haar eigen authentieke talenten, capaciteiten en eigenschappen bezit. Als iedereen meer naar zichzelf zou luisteren en met zichzelf bezig zou zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat de wereld hoe deze nu is, er veel en veel beter uit zou zien.

Op dit moment gaat het beter met me, maar er zijn ook dagen dat ik wakker word met pijn en alleen maar kan huilen. Het is een proces en ik ben er nog lang niet, maar er is veel meer verbetering. Ik heb vooral nog moeite met aanvoelen wat mijn grens is. Als ik op een verjaardag de pijn weer voel opkomen, weet ik dat ik naar huis moet gaan, maar als het dan te gezellig is, doe ik dat niet.

Als ik anderen een tip mag geven, is dat je iedere dag volledige aandacht aan jezelf besteedt, naar jezelf luistert en onvoorwaardelijk van jezelf mag houden. Soms moet je jezelf echt even afsluiten van alle prikkels. Dat betekent dat je gewoon in je eentje op de bank gaat chillen en wacht wat voor soort gedachtes en gevoelens er naar boven komen. En dan die gevoelens en gedachtes bij jezelf gaat onderzoeken. Een soort dagelijkse vergadering met jezelf over jezelf. Want alleen op die manier leer je jezelf echt kennen en kom je erachter wat het allerbeste voor jou is."

- Jacelyn (32)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie