Close-up

Sara (30): "Door makkelijke gerechten te maken, besteed ik meer tijd aan het geloof"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Sara (30): "Door makkelijke gerechten te maken, besteed ik meer tijd aan het geloof"

"Ik ben al een lange tijd actief op social media, vooral op Instagram, maar vorig jaar tijdens de ramadan kwam ik op het idee om makkelijke gerechten te delen via Instagram-reels. De reden dat ik makkelijke gerechten deel, is dat ik een fulltime baan heb. Het is soms dan ook moeilijk om lang bezig te zijn in de keuken, terwijl ik wel wat lekkers op tafel wil kunnen neerzetten tijdens de ramadan. Ik begon toen na te denken over wat voor gerechten snel te bereiden zijn en ook nog eens lekker zijn voor iedereen. Dat leek me leuk om te delen en dat viel heel goed in de smaak bij mijn volgers. Op een gegeven moment ben ik mijn reels opnieuw gaan posten op TikTok en dat ging ook erg goed.

Onlangs had ik bijvoorbeeld een recept online gezet voor Beyti Kebab. Dat is een heerlijk Turks gerecht en ook super lekker om in Turkse restaurants te eten. Op een gegeven moment dacht ik: eigenlijk wil ik dit zelf ook thuis kunnen maken, maar ik wil daar niet urenlang voor in de keuken staan. Dat zou ik wel willen, maar ik heb er simpelweg niet genoeg tijd voor. Dus daar heb ik toen mijn eigen draai aan gegeven om het wat makkelijker te maken en dat heb ik met mijn volgers op Instagram en TikTok gedeeld.

Hoewel het idee om food-content te delen is ontstaan tijdens de ramadan, besefte ik me dat ik het zo leuk vond dat ik er gewoon mee door ben gegaan. Los van de ramadan deel ik nu bijvoorbeeld ook recepten en ideeën voor de lunch of het avondeten.

Ik krijg altijd wel positieve reacties op mijn video's, maar soms komt er wel eens een reactie voorbij van iemand die zegt dat een gerecht er niet zo lekker uitziet. Je moet er wel rekening mee houden dat eten iets heel persoonlijks is. Iets wat ik heel lekker vind, kan iemand anders weer heel vies vinden. Toch zie ik heel veel mensen mijn gerechten zelf ook maken, dus het heeft zeker wel een positieve impact.

Ik deel weliswaar food-content tijdens de ramadan, maar de vastenperiode draait natuurlijk om meer dan alleen niet mogen eten of drinken. Zo probeer je jezelf ook op spiritueel vlak te ontwikkelen. Wat ik anderen dan ook wil meegeven: gebruik vooral die makkelijke recepten. Zorg ervoor dat je niet te veel tijd doorbrengt in de keuken, zodat je juist meer tijd kan besteden aan het versterken van je geloof. Daar is de ramadan voor en door makkelijke recepten te delen, probeer ik daar op mijn manier een steentje aan bij te dragen."

- Sara (30)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie