Close-up

Keet (16): "Door skateboarden heb ik zoveel van de wereld kunnen zien"

foto: Foto: Tjeerd Derkinkfoto: Foto: Tjeerd Derkink
  1. Newschevron right
  2. Keet (16): "Door skateboarden heb ik zoveel van de wereld kunnen zien"

"Het is bizar dat ik ben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Het zat er natuurlijk aan te komen, maar alsnog is het supergek. Skateboarden is nog nooit een sport op de Olympische Spelen geweest, dus wij gaan het voor de eerste keer meemaken. Supertof. Het is een groeiende sport, dus ik hoop dat het na de Spelen nog meer aandacht gaat krijgen.

Skateboarden heeft mij echt veel gebracht. Ik heb er weinig voor hoeven op te offeren. Op zevenjarige leeftijd was ik al een kind die na school meteen haar spullen pakte en gelijk ging skateboarden. Dat is nu nog steeds hetzelfde, alleen is het iets gecompliceerder met wedstrijden en kwalificaties. De weg naar de Olympische Spelen toe was ook heel leuk. Ik heb zoveel van de wereld kunnen zien en ook zoveel van mezelf kunnen laten zien aan de wereld.

Ik ben met mijn zestien jaar een van de jongste deelnemers, maar niet de jongste. Er zijn ook twee deelnemers van dertien jaar. Omdat ik nog jong ben, hoop ik deze Olympische Spelen vooral ervaring op te doen. Sowieso gun ik iedereen de medailles. Skateboarden is een hele andere sport dan de andere sporten. Je gaat er natuurlijk wel namens je land heen, maar iedereen kent elkaar en is bevriend met elkaar.

Ik ga mijn best doen in Tokio en kijken hoe hoog ik kan komen. Maar ik wil vooral ervaring opdoen en dat hopelijk meenemen naar de Spelen van 2024 in Parijs."

- Skateboarder Keet (16)

Close-Up: Olympische Strijders

In deze serie van Close-Up zetten we verschillende jonge topsporters in de spotlight die Nederland zullen vertegenwoordigen op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio.

Benieuwd naar de andere verhalen? Je vindt hier alle portretten terug.

Ster advertentie
Ster advertentie