Close-up

Rich (30): "Vaders mogen meer worden betrokken bij hun kind"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Rich (30): "Vaders mogen meer worden betrokken bij hun kind"

"Ik denk dat veel vaders nog het idee hebben dat ze moeten kiezen tussen óf in de stad chillen met hun maten óf voor hun kind zorgen. Maar het kan ook allebei. Ik ben iemand die genoeg leuke dingen doet, maar ik kan ook tijd vrijmaken voor wat echt belangrijk is: mijn zoon.

Voorheen werkte ik in de evenementenbranche. Na de coronapandemie, toen er lange tijd geen werk was, besloot ik dat ik niet langer in dit vakgebied wilde blijven. Ik wilde mijn kwaliteiten inzetten op maatschappelijk vlak. Toevallig kwam ik een vacature tegen om mee te helpen bij het oprichten van een nieuw platform waar jonge vaders uit Rotterdam terecht kunnen voor hulp, steun, informatie en motivatie. Er zijn genoeg plaatsen waar moeders hulp kunnen vinden, maar voor vaders ontbrak dat nog. Met Daddy's Place hebben we nu een plek gecreëerd waar vaders zich thuis kunnen voelen. Ze kunnen hun ei kwijt en andere vaders leren kennen.

Daarnaast zetten wij ons met Daddy's Place in voor meer inclusie en gelijke kansen voor vaders. Op dit moment komt het in de zorgverlening nog te vaak voor dat vaders niet betrokken worden. Zorgverleners vergeten dat de vader net zo belangrijk is als de moeder. Tijdens bijvoorbeeld een echo is het heel eenvoudig om te zeggen: "Hey papa, ben je er klaar voor?", in plaats van hem simpelweg ergens op een stoel te laten zitten. We willen laten zien dat vaders er net zoveel toe doen als moeders.

Zelf sta ik bekend als een hele trotse vader. Ik houd ervan om mensen mijn zoon te laten zien. Hij werd prematuur geboren en heeft daardoor wat complicaties opgelopen. Met sommige dingen heeft hij daarom wat extra ondersteuning nodig, maar hij doet alles op zijn eigen manier. Hij lacht, hij speelt, hij doet zijn ding en ik doe lekker met hem mee.

Ik ben van mening dat mannen meer trots mogen zijn op het feit dat ze vader zijn. Wanneer we daarmee beginnen, werken we toe naar een betere wereld. Een wereld waarin het stigma dat donkere mannen geen rol spelen in het leven van hun kind, niet langer aanwezig is."

- Rich (30)

foto: Privéfoto

Daddy's Place

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie