Naar homepage
FunX Den Haag

KNVB voert actie voor het amateurvoetbal met 1000 voetbalshirts

bron: KNVB
  1. Newschevron right
  2. KNVB voert actie voor het amateurvoetbal met 1000 voetbalshirts

Op het Malieveld in Den Haag liggen vanaf vanochtend zo'n duizend voetbalshirts. Samen vormen die het woord 'stil'. De KNVB voert hiermee namens 3000 clubs actie om aandacht te vragen voor het amateurvoetbal. Dat ligt al meer dan twee maanden stil en dat vindt de bond een slechte zaak. "Wij zijn het zat."

'Bewegen is hard nodig'

"Ruim 600.000 volwassen amateurvoetballers zitten al maandenlang thuis, terwijl sporten en bewegen juist zo hard nodig zijn voor hun gezondheid en weerstand", zegt directeur amateurvoetbal bij de KNVB Jan Dirk van der Zee. Hij zegt dat veldvoetbal in de buitenlucht veilig is, maar toch mag het nu maar in groepjes van maximaal vier personen. "Dat is voor een team nauwelijks te doen, laat staan week in week uit vol te houden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veilig en op afstand

De KNVB laat in hun nieuwsbericht weten op wat voor manier het voetbal in coronatijd volgens hen door kan gaan. "Veilig in de buitenlucht met onderling 1,5 meter afstand en de kantines en kleedkamers nog even dicht. (...) We sluiten de ogen niet voor de coronacijfers, maar laten we ook kijken naar wat nu al wél veilig kan."

Jeugdspelers

Voetballers tot achttien jaar mogen nog wel normaal trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen op hun club, maar niet tegen andere verenigingen. De KNVB stelt voor om hen tegen clubs in de buurt te laten spelen in een zogenaamde 'fietscompetitie'. "Dat geeft ze een impuls om te blijven sporten", aldus Jan Dirk van der Zee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persconferentie

Het kabinet zal morgenavond, dinsdag 8 december, tijdens een persconferentie weer een update geven over de coronamaatregelen.

Ster advertentie
Ster advertentie