FunX Den Haag

Fataal ongeluk Den Haag: een van hen zou dit weekend trouwen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fataal ongeluk Den Haag: een van hen zou dit weekend trouwen

De Turkse gemeenschap rouwt in Den Haag, nadat vier jonge mannen uit één familie vannacht om het leven kwamen bij een auto-ongeluk op het Prins Clausplein. Volgens ooggetuigen reed de auto door onbekende oorzaak tegen de vangrail aan van de A12 en belandde vervolgens op z'n zijkant achter de vangrail. De politie heeft laten weten dat er geen andere auto's bij het ongeluk betrokken waren. De snelweg bij het Prins Clausplein was door het ongeluk de hele nacht afgesloten voor onderzoek.

Trouwen

Een van de overledenen is volgens De Telegraaf een 26-jarige Rotterdammer die aankomend weekend zou gaan trouwen. De vier mannen waren onderweg van een hennafeest. Dat is een soort ceremonie die bijna altijd voor een Turkse bruiloft wordt gehouden en waarbij henna wordt aangebracht bij het koppel dat gaat trouwen. De overige drie overledenen zijn twee broers en een neef van 16, 18 en 21 jaar oud uit Den Haag. Dat meldt een woordvoerder van de Ehl-i-Beyt-moskee in Den Haag, waar de jongens vaak kwamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitvaart

Tahsin Çetinkaya van de Turks-Islamitisch Culturele Stichting Den Haag zegt dat het bekende jongens waren in de Turkse gemeenschap. Op dit moment wordt de uitvaart geregeld door familie, vrienden en kennissen "Zo hoort dat in de Turkse gemeenschap. De ouders en directe familie kunnen dan in alle rust het verlies verwerken", zegt Çetinkaya. De mannen worden naar verwachting morgen begraven op de islamitische begraafplaats op Nieuw Eyk en Duinen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie