FunX Den Haag

Sekswerkers demonstreren dinsdag met 'peepshow op wielen' in Den Haag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sekswerkers demonstreren dinsdag met 'peepshow op wielen' in Den Haag

Sekswerkers zijn boos omdat zij hun werk niet mogen hervatten vanaf 2 maart. Dit terwijl andere contactberoepen, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs wel weer aan het werk mogen gaan. Daarom demonstreren sekswerkers aankomende dinsdag in Den Haag.

'Bijzonder karakter'

Het 'bijzondere karakter' van het beroep van de sekswerkers, was tijdens de persconferentie volgens Rutte de reden dat alle contactberoepen, behalve sekswerkers, weer aan de slag mogen. De premier legde uit "dat je heel dicht bij elkaar bent, met alle risico’s van overdracht van het virus".

'Belachelijk'

Sekswerker Moira Mona vindt dat nergens op slaan. Daarom organiseert zij aankomende dinsdag, samen met verschillende sekswerkers, een 'peepshow op wielen' als protestactie op de Hofplaats in Den Haag. "Sekswerkers zijn professionals en hebben zich altijd al beschermd tegen virussen en bacteriën", zegt Moira tegen het AD. "Het is gewoon belachelijk dat we niet dezelfde rechten hebben als andere werkenden en niet hetzelfde behandeld worden als andere contactberoepen terwijl daar geen enkele reden voor gegeven wordt."

Ster advertentie
Ster advertentie