Up 2 Date

Vier versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd

foto: ANP | Sem van der Wal
  1. Newschevron right
  2. Vier versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd

"We komen nu in een fase terecht waarin we bereid zijn wat meer risico te nemen, maar het is ontzettend spannend", zei premier Mark Rutte tijdens de persconferentie op dinsdagavond. De vier versoepelingen op een rij.

Een deel van de versoepelingen waren al eerder bekend gemaakt:

  • Het voortgezet onderwijs en een deel van het mbo gaat weer open
  • Contactberoepen zoals de kapper is weer mogelijk
  • Winkelen kan op afspraak
  • Verruiming voor (buiten)sporten voor jongeren tot 27 jaar

Mark Rutte: "Hoe langer deze crisis duurt hoe zwaarder het ons valt. De derde golf is volgens experts onvermijdelijk, de cijfers stijgen alweer. Dat is de ene realiteit. Maar de andere kant is dat "we het aardig zat aan het worden zijn. Sociale, economische en psychische gevolgen tellen op. Het schuurt, het knelt, het piept en het kraakt."

Avondklok blijft

De avondklok gaat voorlopig nog niet weg. Tot de ochtend van 15 maart geldt de avondklok nog en op 8 maart volgt een persconferentie over een eventuele verlenging.

Winkelen op afspraak

Winkeliers mogen klanten op afspraak ontvangen vanaf 3 maart. Klanten moeten zich minstens vier uur van te voren hebben aangemeld en er mogen twee klanten per verdieping per dag langskomen en een maximum van zes keer per uur. Dit betekent dat het voornamelijk voor de kleinere winkelier gunstig is.

Ster advertentie
Ster advertentie