Up 2 Date

Politie beëindigt feest met honderden mensen in Amsterdams Vondelpark

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie beëindigt feest met honderden mensen in Amsterdams Vondelpark

In het Amsterdamse Vondelpark ontstond zondagavond een groot feest, waarbij honderden mensen aanwezig waren die de coronamaatregelen niet naleefden. Op video's, die via social media werden verspreid, zijn onder meer jongeren te zien die op elkaar gepakt dansen en zingen.

Museumplein ontruimd

AT5 meldt dat een deel van de feestgangers eerder die dag aanwezig was op het Museumplein tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Daar zouden volgens de politie honderden demonstranten op af zijn gekomen, waardoor niet voldoende afstand kon worden gehouden. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot daarom het Museumplein te laten ontruimen door de ME. Die zette spuitwagens en politiehonden in om de demonstranten van het plein af te krijgen.

Tien politiebusjes

Hoewel de rust op het Museumplein was wedergekeerd, besloot een groot deel zich te verplaatsen naar het Vondelpark. Iets na 20.00 uur reden tien politiebusjes het park in en werd er een einde aan het feest gemaakt. Daardoor verlieten de feestvierders snel het terrein. Of er mensen zijn aangehouden, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie