Naar homepage
Up 2 Date

Overheid wil evenementen in april mogelijk maken door sneltesten en nieuwe corona-app

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Overheid wil evenementen in april mogelijk maken door sneltesten en nieuwe corona-app

Het demissionaire kabinet wil met sneltesten en de nieuwe corona-app evenementen laten plaatsvinden. In maart moet er een eerste proefevenement plaatsvinden en in april zouden dan de echte evenementen kunnen beginnen.

"In april voor het echie"

"Na pilots in maart beginnen we in april voor het echie", zegt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in de Volkskrant. "Ondertussen regelen we voldoende testmogelijkheden en gaat er in maart een wet voor naar de Kamer." Tot die tijd zullen mensen zich nog aan de geldende maatregelen moeten houden. "Voorlopig zijn de maatregelen nog nodig, daar kunnen we echt niet onderuit. Wel gaan we proberen met grootschalige toegangstesten in kleine stapjes meer perspectief te bieden. Daarmee maak je dingen mogelijk die anders, gezien de stand van de epidemie, misschien nog onverantwoord zouden zijn. Denk aan het theater of sportstadions."

Sneltesten en nieuwe app

Sneltesten of PCR-testen moeten ervoor zorgen dat dit mogelijk gaat zijn. Daarnaast zal een nieuwe app, genaamd CoronaCheck, een belangrijke rol moeten spelen om bezoekers bij binnenkomst in staat te stellen een negatieve test te laten zien. "We zijn een van de eerste landen in het westen die dit op deze manier gaat proberen." Over enkele maanden moeten er dagelijks 400.000 tests beschikbaar zijn om mensen een een testbewijs te kunnen geven via de app.

Ster advertentie
Ster advertentie