Up 2 Date

Amsterdams hotel gesloten vanwege illegale prostitutie

foto: Twitter: parool
  1. Newschevron right
  2. Amsterdams hotel gesloten vanwege illegale prostitutie

Een hotel in Amsterdam Nieuw-West is door burgemeester Femke Halsema drie maanden gesloten vanwege illegale prostitutie in de hotelkamers. Volgens Het Parool gaat het om Urban Lodge Hotel in Sloterdijk.

Eerste controle

Begin december voerde de politie een controle uit, samen met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) en het Bestuurlijk Team Prostitutie. Bij aankomst zag het controleteam een schaars geklede vrouw naar buiten lopen om bij een groep mannen te gaan staan, waarna de jonge vrouw meerdere keren haar rok omhoog deed en werd betast.

Eenmaal binnen in het hotel, liepen er meerdere schaars geklede vrouwen in lingerie en negligé rond. Meerdere mannen meldden zich bij de balie om naar een nummer van een hotelkamer te vragen, om vervolgens nooit langer dan een half uur op de hotelkamer te blijven. Meerdere kamers werden gecheckt en in vijf kamer zou er sprake zijn geweest van illegale prostitutie. Na de controle werd ook nog een 16-jarig meisje aangetroffen in een auto met een man, die samen lachgas gebruikten. Het meisje had ook een kamer in het hotel en is meteen door de politie teruggebracht naar haar ouders.

Per direct gesloten

De volgende dag werd er opnieuw een controle uitgevoerd, waarbij dezelfde taferelen werden geconstateerd. Na de tweede controle werd het hotel per direct gesloten tot begin maart. Het hotelmanagement heeft bezwaar aangetekend tegen de sanctie, omdat het volgens hun moeilijk te herkennen is of gasten zich schuldig maken aan prostitutie. Daarnaast zou het beeld niet kloppen dat klanten van sekswerkers de deur platliepen bij het hotel. Het beleid van het hotel is wel meteen aangepast om illegale prostitutiepraktijken te voorkomen. Een onderdeel daarvan is dat alle bezoekers worden gecontroleerd; voorheen was dat alleen de hoofdgast.

Ster advertentie
Ster advertentie