FunX Den Haag

Nagelstyliste troggelt bijna 900.000 euro af van vriendin om eigen zaak te 'redden'

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Nagelstyliste troggelt bijna 900.000 euro af van vriendin om eigen zaak te 'redden'

Een nagelstyliste uit Den Haag heeft bijna 900.000 euro afgetroggeld van een vriendin met zielige verhalen over haar noodlijdende nagelsalon. Meer dan de helft van dat bedrag belandde echter in de portemonnee van haar zoon. De bestolen vriendin eist nu via een rechtszaak elke cent terug.

Zeven jaar lang geld overgemaakt

In de periode van 2015 tot 2022 zou de nagelstyliste volgens het Openbaar Ministerie ruim zeven jaar lang geld hebben gestolen. Ze overtuigde haar vriendin ervan dat ze het geld dringend nodig had om haar zaak van een faillissement te redden. Een faillissement zou betekenen dat schuldeisers de salon voor de rechter kunnen slepen om het bedrijf failliet te verklaren. Tijdens de eerste inleidende zitting tegen de styliste en de vriendin, die afgelopen woensdag plaatsvond, kwamen er meer details aan het licht.

De verdachte beloofde herhaaldelijk aan de vriendin dat ze het geld zou terugbetalen, zodra ze een rechtszaak had gewonnen. Opmerkelijk genoeg moest het slachtoffer ook opdraaien voor de kosten van diezelfde rechtszaak, die hoogstwaarschijnlijk niet eens bestond. Daarnaast hield de verdachte de vriendin voor dat ze financiële steun van de gemeente zou ontvangen en dat de nagelsalon in de toekomst grote winst zou opleveren.

Maar 5000 euro ontvangen

In werkelijkheid betaalde de vrouw in die 7 jaar nog geen 5000 euro terug, terwijl het slachtoffer ruim 876.000 euro overboekte. 476.000 is naar de 31-jarige zoon gegaan van de nagelstyliste. De gevolgen van deze situatie zijn ingrijpend voor het slachtoffer. Ze eist het volledige bedrag terug met rente.

Haar advocaat beschrijft de zaak als een 'klassiek oplichtingsverhaal van medelijden en angst'. Zo zou het slachtoffer ook geïntimideerd zijn door vrouw. Op dit moment is het nog onduidelijk wat de uitspraak van de rechter zal zijn. De advocaat van de nagelstyliste weigert in ieder geval commentaar te geven, totdat het strafdossier volledig is.

Ster advertentie
Ster advertentie