Naar homepage
FunX Den Haag

Van lovesongs tot clubtunes: de tracks van Nate blijven sowieso hangen

  1. Newschevron right
  2. Van lovesongs tot clubtunes: de tracks van Nate blijven sowieso hangen

Nate liet twee jaar geleden bij FunX Talent: Vibes al horen wat hij in huis heeft. Van r&b tot afro tot drill: deze Haagse artiest weet met alles raad. En als je zijn catchy lovesongs en opzwepende partytunes eenmaal hebt gehoord, is het moeilijk om ze nog uit je hoofd te krijgen. Je kunt het zelf uittesten, want Nate is Artist of the Month en dus kun je bij FunX de hele maand losgaan op zijn track Cum Again.

Naam: Nate
Leeftijd: 19
Woonplaats: Den Haag
Hoe lang maak je al muziek? Ik ben echt van kleins af aan al bezig met muziek, maar ik begon serieus in 2017.
Omschrijf je sound in één woord: Nieuw
Waar haal je inspiratie vandaan? Uit life. Uit alles wat ik meemaak, hoor, zie en opvang.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Laatste tijd vooral m'n eigen album, ik ben namelijk bezig met een eigen album. Meerdere zelfs. Maar om geïnspireerd te raken luister ik veel 90's r&b en onuitgebrachte tracks van PARTYNEXTDOOR en Future op SoundCloud.
Welke artiest is een inspiratiebron voor je? Tory Lanez. Hij is veelzijdig. Als ik mezelf moet vergelijken met een artiest, dan wel met hem. Ik kijk ook op naar Snoop Dogg, hij is echt een legend. Hier in Nederland vind ik Cho heel hard. En ik laat me laatste tijd vooral inspireren door mensen om me heen, zoals Wally en Locks Vegas.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? In het ADO Stadion.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? Sowieso Drake als eerste en ik zou ook wel op een track met Young Thug willen gaan.
Waar ben je het meest trots op? Ik denk op hoe ik mezelf hebt herpakt in een tijd dat het minder ging. Hoe sterker ik eruit ben gekomen, ook in m'n muziek. Muziek helpt me om door te zetten. En sowieso voel ik ook de verantwoordelijkheid om voor m'n mensen te zorgen.
Waar sta je over vijf jaar? Dan wil ik 'plugged up' zijn in de US. Het is lastig, maar niet onmogelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allround

Nate zingt, rapt, mixt en is ook bezig met het leren van beats maken. "Hoe ik mezelf onderscheid, is doordat ik alles doe. Ik ben niet bang om dingen uit te proberen die anderen die zoveel doen. Ik mix r&b met afro, r&b met drill, ik zing op rapbeats en rap op zangbeats." Inmiddels is de Haagse artiest dus aardig allround, maar hij begon als rapper. Hij postte dingen op YouTube en werd uiteindelijk door zijn kapper gelinkt aan een van de boys van Glowinthedark, waardoor hij in de studio belandde. "S/o naar m'n kapper!"

Praten via muziek

Onlangs bracht Nate zijn EP Nizzle uit. "Ik vond het spannend, maar ik ben er trots op. Ik heb er veel werk in gestopt. Ik weet van mezelf hoe real het is en de mensen die me kennen, weten ook hoe het zit." Nate vertelt dat hij niet echt een prater is. "Als ik muziek maak, gaat het me makkelijker af. Ik heb wel het gevoel dat het een uitlaatklep is, een manier van healen." Persoonlijke ervaringen stopt hij dan ook terug in zijn tracks. "Je kan beter m'n muziek luisteren dan in gesprek met me gaan."

Nate: "Ik ben trots op mijn oma van 80, dat ze vandaag gaat demonstreren"

Boodschap

Clubtune of serieuze track, Nate probeert altijd een boodschap over te dragen met zijn muziek. "Dat kan ook in een partyune, dan is het gewoon happy vibes. Het kan altijd verschillen. Het ligt ook aan de dag en hoe ik me op dat moment voel." Hoewel je op Nate's Spotify dus veel good vibes-songs terughoort, vind je op zijn Instagram ook een freestyle over racisme. "Ik vind dat belangrijk. Ik wil niet zeggen dat ik het grootste publiek heb, maar ik heb toch een stem waar ik iets mee kan doen. Dus waarom zou ik het niet doen? Ik heb zelf ook ervaringen gehad met racisme. Ik zou niet over elk onderwerp waarover geprotesteerd wordt een track maken, maar dit gaan me persoonlijk aan."

ARTIST OF THE MONTH
Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie