FunX Den Haag

Verdachte (15) tramdrama Den Haag komt voorlopig vrij

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte (15) tramdrama Den Haag komt voorlopig vrij

De 15-jarige jongen die ervan verdacht wordt vorige maand de 39-jarige Pawel Bernat voor een tram te hebben geduwd, komt morgen op vrije voeten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

Nog altijd verdachte

Het OM meldt dat het voorarrest van de jongen met dertig dagen is verlengd door de rechter. Het voorarrest is vervolgens 'onder voorwaarden' geschorst, wat inhoudt dat de jongen morgen vrijkomt. Wel blijft hij nog verdachte in het nog altijd lopende onderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tramdrama

Het drama vond plaats op 18 oktober en het slachtoffer zou volgens getuigen voor een passerende tram geduwd zijn. Bij het incident waren nog een andere 15-jarige jongen en een jongen van 18 jaar betrokken. Die zijn beiden niet meer verdacht van het veroorzaken van een dodelijk incident. Wel worden ze nog verdacht van het verlaten van een hulpbehoevende.

'Uit balans'

Vorige week vertelde de advocaat van de 18-jarige jongen na het zien van dashcambeelden: "Ik zie geen duw. Mijn cliënt staat op een paar meter afstand van het handgemeen. De man valt de jongen lastig, en ze lopen weg. Dat is allemaal te zien." Bernat rook volgens de 18-jarige jongen naar alcohol. Ook zou hij oog in oog hebben gestaan met een van de 15-jarige jongens en hem uitgescholden hebben. Bij het afweren zou de man uit balans zijn geraakt en op het spoor terechtgekomen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie