DiXte 1000

Dounia stemt op Feis in de DiXte 1000: "Hij inspireerde me om anderen te helpen"

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Dounia stemt op Feis in de DiXte 1000: "Hij inspireerde me om anderen te helpen"

Dit weekend gaat de FunX DiXte 1000 van start en je kunt nog steeds stemmen op jouw favoriete tracks aller tijden. Welk nummer heeft voor jouw een speciale betekenis en verdient daarom een plekje in de lijst? De Rotterdamse Dounia (20) hoefde daar niet lang over na te denken. Zij stemde op Superman van Feis. "Het nummer was mijn inspiratie en drijfveer om me meer in te zetten voor andere mensen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stichting

Aan Fernando vertelt Dounia dat Feis, en met name zijn nummer Superman, haar inspireerde om liefdadigheidswerk te doen. Dat doet ze met de stichting Feis, die ze samen met geliefden van de overleden rapper opzette, en de stichting Charity Helping Hand. "Feis zegt in de songtekst dat hij alles zou inleveren voor een wereld zonder ziekte, honger, strijd en angst. Daar zetten wij ons elke dag voor in en daarom betekent het nummer superveel voor mij."

Met haar stichtingen helpt Dounia mensen die het financieel moeilijk hebben op allerlei manieren. Denk aan het doneren van voedsel en kleding, maar ook aan het regelen van medische hulp, onderwijs en talentontwikkeling. Ook in het buitenland helpt ze mensen: zo bouwde ze vorig jaar in naam van Feis waterputten in landen waar een tekort is aan drinkwater.

Superman

Feis speelde een belangrijke rol in Dounia's leven. "Hij was als een grote broer voor mij en altijd al een voorbeeld." En ook al moet ze hem nu missen, ze ervaart nog steeds zijn steun. "Zijn spirit waakt nog steeds over ons en zo kan hij vandaag de dag nog steeds behoeftigen helpen. Daar stond hij voor. Hij was er letterlijk voor iedereen: hij hielp altijd en bood een luisterend oor. Feis was gewoon een Superman."

Young Impact Award

Dounia is vanwege haar liefdadigheidswerk genomineerd voor een Young Impact Award in de categorie maatschappij. "De nominatie biedt beide stichtingen een groter platform en de kans om uit te breiden", aldus Dounia. "Het is belangrijk om mensen bewust te maken van het feit dat er mensen zijn die hulp nodig hebben. Er voor elkaar zijn, is het enige wat er toe doet. Voor mij is dat inmiddels vanzelfsprekend, maar er zijn veel mensen die willen helpen, maar niet weten hoe."

De awards worden op 10 november uitgereikt.

Dounia over haar stichtingen en de nominatie voor een Young Impact Award

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DiXte 1000

Van 5 november t/m 11 november is het weer tijd voor de FunX DiXte 1000: de hitlijst met de duizend dixte tunes aller tijden. Gun jij je favoriete artiest een plekje in de lijst? Stem dan nu! Als je stemt maak je ook nog eens kans op kaartjes voor de DiXte 1000 Kick-Off Party in Maassilo Rotterdam op 4 november met optredens van Poke, FMG, WEF en many more.

Stem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie