DiXte 1000

Trobi: "Ik ben bezig met een internationaal album"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Trobi: "Ik ben bezig met een internationaal album"

Trobi ging met zijn debuutalbum als producer, genaamd Trobi On The Beat, goud en dit jaar staat hij voor het eerst met zijn eigen tracks in de FunX DiXte 1000. In Start met Fernando praat Trobi over zijn recente successen en plannen voor de toekomst: "Ik wil Nederlandse artiesten connecten met al die buitenlandse artiesten waarmee ik werk."

DiXte 1000

Trobi vertelt dat hij het succes van zijn eerste album niet had verwacht. "Van te voren natuurlijk niet. Ik heb er 3 jaar aan gewerkt, maar ik wist niet dat het resultaat zo zou zijn." Door het succes staan er nu ook twee tracks van de producer in de DiXte 1000. "Ik was een beetje verbaasd. Normaal sta ik er natuurlijk met liedjes in die ik geproduceerd heb voor Lijpe of Sevn, maar nu is het van mezelf, dus dat is wel top."

Meer op de voorgrond

In de hiphop-scene zijn producers vaak meer een beetje op de achtergrond, terwijl rappers meestal op de voorgrond treden. Trobi heeft zijn best gedaan om ook als artiest wat meer naar de voorgrond te treden en dat is hem aardig gelukt. "Dat komt een beetje door waar ik vandaan kom. Ik kom uit de EDM-scene. Daar is het echt zo dat als een DJ een liedje maakt met een zanger, dan is het de plaat van de DJ, niet van de zanger. Vaak staat de zanger er niet eens bij. In de hiphop is het echt andersom. Ik heb dat een beetje met elkaar gemixt. Dat was echt mijn doel en ik ben blij dat het gelukt is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders belangrijke rol

Trobi vertelt dat zijn ouders een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes dat hij nu beleefd. "Mijn ouders waren gelijk heel erg supportive. M'n pa was gelijk van: als je dit wil, ga ik je helpen. Hij heeft een hele kleine DJ-set voor me gekocht. Echt een mini-set om te oefenen", zegt de producer over zijn vader, die een serieuze DJ-set-voor Trobi kocht toen hij zag dat het serieuzer werd genomen. "Maar ik moest hem wel terugbetalen. Dus elk schuurfeest of bruiloft dat ik deed, moest de helft daarvan inleveren om die set terug te betalen, maar hij gunde me wel gewoon."

Quote

Ik wil Nederlandse artiesten connecten met al die buitenlandse artiesten waarmee ik werk.

Trobi

Internationaal album

Wat betreft zijn toekomstplannen, is Trobi op het moment druk bezig met een internationaal album. "Ik weet nog niet of het Europees wordt of echt wereldwijd, maar ik wil Nederlandse artiesten gaan connecten met al die buitenlandse artiesten waarmee ik werk. Dus ik ben ook met een Franse producer bezig. Dus wat ik hier in Nederland doe, doet hij precies in Frankrijk, en wij gaan onze netwerken een beetje bundelen om samen een project te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie